Dit moet je hebben voor een gezellige avond met vrienden 

Een geslaagde avond waarop je met vrienden bij elkaar bent, blijft lang in het geheugen hangen. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk van deze positieve herinneringen creëren, om dit doen is het juiste licht erg belangrijk. Zie hier een aantal gezellige lampen. 

 

De perfecte sfeer in een ruimte laten ontstaan 

Verlichting kun je aanpassen om de ideale sfeer te laten ontstaan voor datgene je met vrienden op dat moment aan het doen bent. Denk hierbij aan het dimmen van de lampen wanneer er een feestje met muziek is, daarnaast kan blauw of rood licht perfect zijn om een gezellige en intieme gemoedstoestand op te roepen bij de aanwezigen. Verlichting kan er ook bij helpen om het ‘s avonds buiten gezellig te maken. Iedereen wil natuurlijk graag buiten zitten, de zithoek in de openlucht wordt uitnodigend wanneer hier na zonsondergang allerlei licht is. Dit kan uiteenlopen van een simpel lampje om elkaar te kunnen blijven zien, tot lichtstrips waarmee een complete lichtshow gegeven kan worden. 

 

Verlichting in de tuin uittekenen 

Met name van het licht in de tuin zal van te voren een schets gemaakt moeten worden. In een zogenaamd lichtplan komt terug welke plekken je belicht wilt hebben en in welke mate. Teveel verlichting heeft als gevolg dat er bijna geen sfeer ontstaat in de tuin, daarom zal dit voorkomen moeten worden. Er zal bewust gekozen moeten worden voor donkere plekken om de lichte plekken onder de aandacht te brengen. Daarnaast belicht je bepaalde onderdelen van de tuin op compleet andere wijze, zo kan je voor een zithoek gaan voor een muur- of schutting lamp en zijn om een boom of struik te belichten spotjes, die deze vanaf onder beschijnen de optie die het fijnst is om te bekijken. 

 

De dingen die je met vrienden doet wil je graag belichten 

Om een gezellige avond met vrienden te hebben wil je dus een mooi verlichte tuin hebben. De tuin biedt vaak veel ruimte aan een grote vriendengroep en is een aangename plek om te zijn wanneer het mooi weer is. Of het nu gaat om gezellig eten met z’n allen of bijkletsen onder het genot van een drankje, ‘s avonds staat het licht in de tuin altijd centraal. Van de leuke situaties die ontstaan wil je natuurlijk filmpjes en foto’s kunnen maken, ook daarbij is het belang van goed licht groot. Een bijzondere kleur licht, kan een foto van jouw en je vrienden bijzonder maken, dit is natuurlijk fijn omdat je deze foto’s nog jaren overal terug gaat zien en ze zelf misschien wel op een speciale plaats ten toon stelt.   

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten