Wonen in Naarden

Een heerlijk stad in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Naarden is ook een voormalige gemeente in het Gooi. Nu zijn echter de gemeentes Muiden, Bussum en Naarden samen één gemeente: de gemeente Gooise Meren. In de stad Naarden ben je binnen een half uurtje rijden in Amsterdam. Dat is ook nog eens fijn.

Woningen en de bewoners.

Er staan 7.753 woningen in Naarden (2021). Daarvan is 77% een eengezinswoning en 23% een meergezinswoning.  Bijna 50% van de bewoners heeft een hoog opleidingsniveau. In 2021 was de VVD in deze stad de grootste partij. Het gemiddelde inkomen ligt met 40.100 euro ook vrij hoog. Het zegt natuurlijk niet alles, maar het is wel duidelijk dat Naarden een behoorlijk welvarende stad is.

Wat is er te doen?

Natuurlijk is de ligging van deze stad ideaal, dichtbij Amsterdam. Maar, dat is niet het enige dat deze stad een fijne stad om te wonen maakt. Er is ook genoeg te doen in Naarden. Ten eerste is Naarden al een stad met mooie historische bouwwerken. Er zijn stadswallen, grachten, forten die de stad een mooi aanzicht geven. Zo is er in het midden van de stad de Sint Vituskerk en de Grote Kerk. Verder vind je er diverse mooie huizen en gebouwen. Het stadhuis is ook een indrukwekkend mooi gebouw, dat zeker niet aan je zicht voorbij zal gaan als je in de stad loopt.

Winkelen in Naarden

Wil je in Naarden winkelen? Dan kun je er prima terecht voor de dagelijkse boodschappen en vaak ook nog wel voor kleding en andere spullen. Zoek je echter iets speciaal en wil je de mogelijkheid hebben van meer opties? Dan kun je ervoor kiezen om te gaan winkelen in omliggende plaatsen, zoals Almere en Hilversum. Almere en Hilversum liggen namelijk erg dichtbij Naarden.

Oude en nieuwe huizen met en zonder kunststofkozijnen in Naarden

Natuurlijk telt het gebouw niet alleen maar historische panden. Er zijn ook nieuwere woningen. Zo vind je dus ook woningen met kunststofkozijnen in Naarden. Daarbij komt dat er ook meer kunststofkozijnen in Naarden zijn, doordat kunststofkozijnen steeds meer ook met een look en feel van hout worden gemaakt. Alleen als je in een monumentaal pand woont, dan zijn kunststof kozijnen in Naarden niet geschikt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten