VL Wonen
Inrichting

Met deze elementen maak jij jouw woonkamer helemaal af

Het begint natuurlijk allemaal met de vloer. Dit is het meest beeldbepalend voor jouw woonkamer. Er zijn heel veel verschillende vloeren. Welke het beste bij jou past is ook afhankelijk van of je vloerverwarming hebt. Ga je bijvoorbeeld voor goedkoop laminaat of kies je voor klik pvc? Het is ook sterk afhankelijk van jouw budget. Laminaat is namelijk weer goedkoper dan pvc. Heb je een mooi budget te besteden? Dan kies je misschien eerder voor een echte houten vloer of tegels. Maar met deze elementen stijl jij jouw woonkamer helemaal af. 

Een vloerkleed

Een vloerkleed onder de salontafel zorgt voor extra warmte in jouw woonkamer en geeft net iets meer sfeer. Daarmee stijl jij jouw zithoek helemaal af en heb je lekkere warme voeten als je op de bank zit. 

Gordijnen

Gordijnen geven jouw woonkamer de finishing touch. Het zorgt voor warmte en sfeer net als een vloerkleed, maar het haalt daarnaast ook de meeste galm uit de woonkamer. 

Sfeerverlichting

Tijdens de donkere uurtjes wil je jouw woonkamer mooi en sfeervol kunnen verlichten. Dit doe je door mooie sfeerverlichting te plaatsen. Overdag een mooie blikvanger en in de avond een bron van licht en sfeer. 

Planten

Je geeft jouw woonkamer een natuurlijk tintje door vele mooie en grote kamerplanten neer te zetten. Kies daarbij voor luchtzuiverende planten om de lucht in jouw huis ook nog eens lekker fris te houden. Zo heb je twee vliegen in één klap. Je kunt hierbij denken aan de lepelplant, krulvaren, blauwvaren, goudpalm, monstera, calathea, sansevieria etc. Heb je kleine kinderen? Kijk dan ook even goed of de plant niet giftig is. 

 

Door deze elementen toe te voegen maak jij jouw woonkamer in korte tijd helemaal af. 

Gerelateerde artikelen

Welke verschillende soorten bijzettafels zijn er?

Drie belangrijke elementen in jouw woonkamer

Je huisinrichten doen je met een plan van VLwonen

Waarom is een passe partout een aanwinst voor jouw interieur?

5 Tips voor ergonomisch interieur

Projectinrichting bij De Machinekamer