Manieren om jouw huis goed te verkopen

Als je jouw huis wil verkopen, wil je daar natuurlijk een goede prijs voor. Daarbij is het belangrijk dat kopers een goede indruk krijgen van de mogelijkheden die het huis biedt. Er zijn een aantal manieren om kopers daar op weg mee te helpen. Wil jij jouw huis verkopen voor een goede prijs? Check dan hier de tips.

Maak jouw huis redelijk neutraal

Tenzij je een huis hebt met een zeer karakteristieke bouw natuurlijk. Dan is het vooral van belang om recht te doen aan de stijl van het huis. Daar vallen de mensen immers voor. Maar, verder is het van belang om vooral te laten zien wat de potentiële kopers met het huis kunnen. Het is namelijk niet zo dat iedereen dit meteen ziet. Een neutraal uiterlijk helpt daarbij. Denk daarvoor bijvoorbeeld aan lichte muren in een niet te opvallende kleur. Dit zorgt ook voor meer gevoel voor ruimte, extra handig natuurlijk voor de wat kleinere ruimtes.

Wat ook helpt is om een lege kast te gebruiken voor als er kijkers komen: hier kun je alle rondslingerende spullen in kwijt voor een bezichtiging. Mensen hebben nu eenmaal moeite om door ‘de rommel heen te kijken’. Ook als dit voor jou niet als rommel voelt: doen.

Geen nieuwe badkamer of keuken doen

Met name de badkamer en keuken zijn zo gebonden aan smaak, dat je de kosten voor een keukenverbouwing er niet uithaalt. Dus het heeft geen zin om de keuken te gaan verbouwen als het doel is om de waarde van het huis te vergroten. Hetzelfde geldt dus voor de badkamer.

Rotklusjes doen

Wat wel helpt is ‘de rotklusjes doen’. Denk aan het niet werkende stopcontact, een kleine lekkage, het buitenschilderwerk. Als je dit namelijk niet op orde hebt, lijkt het sneller op een klushuis of huis met mogelijk zelfs verborgen gebreken. Het helpt dus zeker niet voor de verkoop als dit soort dingen niet op orde zijn.

Huis verkopen met een makelaar

Als je het huis goed wil verkopen, is het belangrijk dat je een goede makelaar kiest. Natuurlijk kun je ook zelf het huis verkopen, maar een makelaar neemt jou dit werk uit handen. Het huis verkopen door een makelaar is handig als je:

  • Niet genoeg tijd hebt hiervoor.
  • Je geen goede handelaar bent.
  • Je het niet leuk genoeg vindt om te doen.
  • Jij te veel door sentiment de verkoopprijs bepaalt.
  • Met name het laatste punt is nog wel eens een vergissing van de verkopende partij die geen makelaar inschakelt bij het verkopen van het huis.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten