Kies voor een heerlijke nachtrust met een gestoffeerd bed

Een heerlijke nachtrust met een gestoffeerd bed.

Er wordt vaak gezegd dat slapen verloren tijd is. Dat is het zeker niet. We slapen ongeveer 1/3 deel van ons leven, maar hebben dat ook daadwerkelijk nodig. Slapen is tijdens ons leven net zo belangrijk als het gebruiken van goede voeding. Door slecht slapen kan je gezondheid minder worden.

De gevolgen van slecht slapen.

Personen die slecht slapen hebben vaker last van overgewicht dan personen die kunnen genieten van een goede nachtrust. Wanneer je slecht slaapt, kom je moe uit je bed en heb je geen behoefte meer aan beweging. Wil je van je overtollig lichaamsvet afkomen dan moet je er ook voor zorgen dat je een goede nachtrust hebt. Slaaptekort zal je eetgewoonte veranderen. Je eet overdag meer dan nodig is waardoor je automatisch zwaarder wordt. Ook zal slecht slapen kunnen leiden tot een verhoogd risico op hart- en vaatziektes en beroertes.

Omdat slaaptekort ook invloed heeft op je bloedsuikerspiegel, waardoor het insuline verminderd, loop je eerder het risico op het krijgen van diabetes type 2. Het zijn vaak ook mensen die aan een depressie leiden slecht slapen.

Personen die slecht slapen worden ook eerder verkouden, omdat het immuunsysteem wordt aangetast. Ook kun je daardoor eerder ontstekingen oplopen in het lichaam.

De omgang met mensen die met slaaptekort hebben is vaak niet prettig.

Het belang van een goede nachtrust.

Door lekker te slapen zal het cognitieve vermogen, productiviteit, concentratie en algemene prestaties overdag beter worden. Het oplossen van bepaalde problemen, die zich overdag kunnen voordoen, worden beter als er goed geslapen wordt. Ook worden je motorische bewegingen, die je dagelijks uitvoert, beter. Dat is van groot belang zeker als je ouder wordt.

Goed slapen.

Wanneer je wil genieten van een goede nachtrust heb je een heerlijk bed nodig. Een echt uitnodigend bed waar je ook nog eens heerlijk op kunt slapen is een gestoffeerd bed. Een gestoffeerd bed zal van je slaapkamer een zacht en gezellige geheel maken. Een gestoffeerd bed zal uitnodigend werken om er na een drukke dag op neer te ploffen en te genieten van je nachtrust.
Een gestoffeerd bed is voorzien van een stoffen bekleding die bij het interieur past. Daardoor heeft het niet alleen een gezellige uitstraling, maar zal automatisch ook een positieve uitwerking hebben op de kwaliteit van slapen. Onder de stoffen bekleding is een zachte vulling aangebracht waardoor een gestoffeerd bed extra comfortabel is. Omdat het hoofdeinde ook is bewerkt met de zacht stof kun je er heerlijk tegen zitten om een boek te lezen. Een gestoffeerd bed is comfortabel, omdat alles bedekt is met stof, zodat je je nergens aan kunt stoten. Omdat er een grote keus is in gestoffeerde bedden kun je altijd wel een kleur en soort uitkiezen die geschikt is om bij je interieur te plaatsen.

Combineren van een gestoffeerd bed met andere meubels.

Omdat je slaapkamer uitnodigend moet zijn om er te kunnen uitrusten is het belangrijk dat je de slaapkamer volgens een bepaalde stijl inricht. Je kunt daarbij van iedere stijl gebruik maken.
Wanneer je houdt van een moderne woonstijl dan moet je daarbij ook een gestoffeerd bed gebruiken die aan deze voorwaarde voldoet. In veel gevallen wordt daarbij een grijs gestoffeerd bed gebruikt.
Wanneer je van een landelijk stijl houdt, waarbij gezelligheid voorop staat, kies je voor een gestoffeerd bed met een zacht kleur.
Wil je een slaapkamer inrichten volgens de natuurlijke woonstijl dan moet je daarbij uitgaan voor je gestoffeerd bed van een aardse kleur. Heb je er de ruimte voor op de slaapkamer dan kun je er nog houten meubels bij plaatsen.
Het hoofdbord moet met dezelfde stof afgewerkt worden als het bed om er een mooi uitnodigend geheel van te maken. Je gestoffeerd bed zal uitnodigend op je gemoedstoestand werken waardoor je beter kunt genieten van een fijne nachtrust.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten