Leukste lampen en trends van 2020

Lampen zijn heel bepalend voor het interieur. In de avond vormen ze een belangrijke eye catcher. Lampen trends 2020 laten zien welke lampen helemaal hip zijn in interieurs van dit jaar. Ga je voor een zwarte wandlamp met industrieel interieur? Of ga je voor een vide lamp? Alles is mogelijk en makkelijk te combineren. Ook een lamp boven de salontafel is mooi omdat de salon tafel zo in de avond mooi wordt uitgelicht.

Lampen met luxe en sfeer

Wat we tegenwoordig veel terug zien is art deco en industrieel. Gold plated lampen zijn een ware trend. Goud geeft van oudsher al een luxe uitstraling. Het werd vroeger vaak in paleizen en tempels gebruikt en nu nog steeds. Goud kan de sfeer volledig veranderen. Wat gouden objecten en gouden lampen vormen al een prachtige interieurs toevoeging. Gouden lampen kunnen goed met andere interieurstukken worden gecombineerd. Daarnaast komen elementen zoals lampen uit de vroegere jaren 20 en 30 terug. Deze tijdperken herleven weer met interieurstukken in de stijl maar dan in een nieuw jasje. Ook grote lampen zijn helemaal in. Hoe groter, hoe beter zelfs. De lamp vormt een waar kunst object in de woning en vormt een eenheid met het interieur.

Unieke lampen

Wabi Sabi Japani lampen zijn ook overal terug te vinden in de trends van anno 2020. De Wabi Sabi stijl past bij een minimalistisch interieur met verschillende vormen van organische aard met diverse texturen. Wabi sabi staat voor onvolmaaktheid, onvolledigheid en keuzes. Het karakter van deze kunstzinnige lampen. De stijl is zeer modern. Ook natuur en duurzaamheid kun je terugvinden in diverse lampendesigns. Ze vertellen het verhaal van het zuinig omspringen met dieren en planten. Linnen en havermout in warme tinten staan dit jaar centraal. Rust en minimalisme zijn twee kenmerken van deze nieuwe natuurtrend in lampen en interieur. Ook de tijdloze glazen lampen zijn helemaal hip en hot. Zowel voor boven de salon tafel als wandlamp of staande lamp. Glazen lampen zijn terug van nooit weggeweest. Glas kan in verschillende tinten worden toegepast van helder glas tot verschillende kleurencombinaties.

https://alleslicht.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten