Duurzamer wonen: zo doe je dat!

Duurzaam wonen is een groot onderwerp op dit moment. We moeten van het gas af en de energietransitie lijkt de prioriteit te zijn van Europa en dus van Nederland. In 2026 moet iedereen over op de warmtepomp. Zonnepanelen worden steeds populairder en elektrisch rijden wordt de nieuwe norm. Maar er zijn dingen die jij direct kunt doen om duurzamer te wonen. Als in het werkwoord “wonen”. Dit is een blog over dingen die jij kunt doen om voor jezelf duurzamer te wonen.

 

Bescherm je vloeren

Koop stoelpootdoppen, meubelglijders en andere dingen om je meubels niet op lange termijn je vloer te laten vernachelen. Krassen en slijtage zijn prima te vermijden dingen die op lange termijn bijdragen aan een goed onderhouden woning. Op die manier hoef je niet elke 10 jaar een compleet nieuwe vloer aan te schaffen en je vloer blijft ook nog eens langer goed!

 

Was duurzaam

Je kunt erop letten dat je de was duurzamer doet. Zo kun je wachten tot je een volle machine hebt voordat je de machine aanzet. Op elke wasmachine zit ook een eco stand, zet die wat vaker aan als je daar de gelegenheid toe hebt. Koop milieu vriendelijk wasmiddel. ZO voorkom je dat er schadelijke stoffen in ons milieu terecht komen.

 

Koud douchen

Oké het is niet voor iedereen weg gelegd! Wat je sowieso kunt doen is er geen gewoonte van maken om lang te douchen. Door veel warm water te gebruiken draait je boiler overuren. Wat al helemaal fantastisch zou zijn is als je helemaal geen warm water meer nodig hebt. Koud douchen is een trend tegenwoordig en dat is niet voor niks. Er zitten verschillende voordelen aan koud douchen. Zo maakt je lichaam meer bruinvet aan (houd je warmer in de winter en zit net wat strakker) en verminderd orgaan vet. Daarnaast activeer je je zenuwstelsel zodat je wakkerder en alerter bent. Voor de mannen ook nog een goede manier om je testosteron gehalte omhoog te krijgen!

 

Dat waren 3 dingen die je kunt doen om duurzamer te wonen! Bedankt voor het lezen.

 

https://stoeldopshop.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten