Oude boerderij ombouwen tot moderne woning

Je kent ze wel, die prachtige oude soms monumentale boerderijen. Ze zijn erg waardevol voor ons stadsbeeld en stralen karakter uit. Een boerderijwoning is een stukje geschiedenis dat ons doet denken aan het leven van vroeger. Tegenwoordig is het goed mogelijk om van een oude boerderij een moderne woning te maken. In deze blog hebben we het over wat erbij komt kijken om een oude boerderijwoning te kopen en er een moderne woning van te maken.

 

Een boerderij kopen

Landelijke woningen zijn sterk in trek. Juist omdat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn om een boerderij te moderniseren is het een populaire optie bij kopers. Er worden jaarlijks zo’n 6000 boerderijwoningen verkocht. De prijzen gaan omhoog door twee factoren. De eerste is dat er meer vraag is dan aanbod, de tweede reden is dat de huizenprijzen überhaupt stijgen.

 

Waar je op moet letten is dat bij het kopen van een boerderij nog allemaal kosten komen kijken. Laat je niet leiden door je emotie en het beeld van het kopen van een boerderij volledig romantiseren, maar denk goed en realistisch na voor je zo’n stap zet!

 

Verbouwkosten

Bedenk je vooraf dat de verbouwkosten niet mild zullen zijn. Waarschijnlijk is de boerderijwoning nog niet direct klaar om in te trekken op het moment dat je hem koopt. Bekeren samen met een aannemer de mogelijke kosten die erbij komen kijken om zo’n project aan te gaan.

 

Tijd

Naast verbouwkosten moet je er ook rekening mee houden dat een groot project zoals deze enorm veel tijd in beslag neemt. Plannen maken kost tijd, plannen uitvoeren kost tijd en de duizenden revisies en last minute veranderingen kosten een hoop tijd!

 

Bestemmingsplan

Een boerderijwoning kan een agrarische bestemming hebben. Dat heeft onder meer invloed op een taxatierapport. Landbouwgrond is goedkoper dan woongrond. Neem dit dus in acht.

 

Persoonlijke situatie

Bij landelijk wonen is de kans groot dat de stad, scholen en andere dingen die deel uit maken van ons dagelijks leven iets verder weg liggen als je een boerderij woning koopt. Heb je kinderen, bedenk dan wel even hoe het dagelijks leven in de praktijk zal gaan.

https://klement-rentmeesters.nl/boerderij-te-koop/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten