Wat zijn de voordelen van raamdecoratie?

Ben je in een zoektocht belandt van het zoeken naar nieuwe raamdecoratie, dan kan het zijn dat je een tijdje bezig bent. Op het moment zijn er zo veel verschillende soorten raamdecoratie dat het bijna onmogelijk is om snel een keuze te maken. Daarom gaan we in deze blog het hebben over de voordelen van alle soorten raamdecoratie, om jullie verder te helpen met je zoektocht!

Gordijnen

De meest bekende soort raamdecoratie is het gordijn. Er zijn verschillende soorten gordijnen en die soorten zijn weer in alle kleuren te verkrijgen. Ze zorgen daarom ook voor meer sfeer in een kamer en ze zijn goed te af te stemmen met het interieur. Je hebt allemaal verschillende gordijnsoorten zoals verduisterende gordijnen, die handig zijn voor in de slaapkamer. Of als je veel licht in de kamer wil hebben dan is het handig om te kiezen voor vitrages.

Plisségordijnen

Naast dat plisségordijnen er prachtig uit zien, zijn ze ook erg functioneel. Je hebt de normale variant met die gewoon omhoog en omlaag gaan. Maar je kan ook kiezen voor een top-down bottom-up functie. Dit is erg uniek want met deze variant kan je zowel de onder en bovenkant zelf bedienen. Naast dat dit een mooie uitstraling heeft is het nu ook makkelijker om te spelen met lichtinval.

Plisségordijnen zorgen ook voor een goede isolatie vanwege de twee lagen die lijken op een honinggraatstructuur.

Jaloezieën

Er zijn 3 soorten jaloezieën. Je hebt ze in de materialen aluminium, hout en pvc.

Aluminium jaloezieën hebben een luxe uitstraling en zien er strak uit. Daarnaast hebben ze ook nog een isolerende werking. Verder zijn ze vochtbestendig, dus je kan zo ook plaatsen in ruimtes zoals de badkamer

Houten jaloezieën hebben een stoere . Als je je kamer wat levendiger wilt maken zijn houten jaloezieën een goede optie omdat ze er natuurlijk uitzien. Met de bedieningskoorden kan je ook de zonlicht en privacy gemakkelijk bepalen. Ze zijn alleen niet geschikt voor vochtige ruimtes.

PVC jaloezieën kan je wel weer plaatsen in vochtige ruimtes omdat ze gemaakt zijn van kunststof. De eigenschappen lijken ook heel erg op die van de houten jaloezieën, maar ze zijn wel goedkoper! Donkere kleuren trekken wel warmte aan, hierdoor kunnen ze krom gaan staan. Zie alle gordijnen hier.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten