De beste gerechten en champagne combinaties

g7e0204b3c02960631d9af85981837bea2a1d3d38cb703b03db30cece083881dd73b432db9359450f1363a57a879902ef99c01f63307c984ea4f6849d326c9194_1280

Champagne is een veelzijdige drank die niet alleen geschikt is voor feestelijke gelegenheden, maar ook perfect past bij verschillende gerechten. De belletjes en de zuren van champagne zorgen ervoor dat het een goede aanvulling is op verschillende smaken en texturen. Hieronder bespreken we enkele gerechten die perfect samengaan met champagne, met in het bijzonder De Venoge champagne.

De Venoge

Blanc de Blancs

Deze champagne is gemaakt van 100% Chardonnay-druiven en heeft een frisse en elegante smaak. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij gerechten zoals oesters, zeevruchten en vis. De Venoge Blanc de Blancs gaat ook goed samen met lichte salades en groenten.

Rosé

Deze champagne heeft een mooie roze kleur en een fruitige smaak met aroma’s van aardbeien en frambozen. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij gerechten zoals gegrilde kip, gerookte zalm en geroosterde groenten. De Venoge Rosé is ook een goede aanvulling op gerechten met fruit, zoals fruitsalades of taarten.

Princes Blanc de Noirs

Deze champagne is gemaakt van 100% Pinot Noir-druiven en heeft een rijke en krachtige smaak. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij gerechten zoals rood vlees, wild en stevige kaassoorten. De Venoge Princes Blanc de Noirs gaat ook goed samen met gerechten met paddenstoelen en truffels.

Cordon Bleu Brut

Deze champagne is gemaakt van een blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven en heeft een frisse en elegante smaak. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij gerechten zoals sushi, tempura en Aziatische gerechten. De Venoge Cordon Bleu Brut is ook een goede aanvulling op lichte voorgerechten zoals garnalencocktails en ceviche.

Moët & Chandon

Deze champagne is een echte klassieker. Het heeft een elegante, fruitige smaak met aroma’s van perzik, peer en citrus. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij gerechten zoals schaaldieren, sushi en lichte kazen.

Veuve Clicquot

Deze champagne is gemaakt van een blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven en heeft een complexe smaak met tonen van fruit en toast. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij gerechten zoals gegrilde vis, geroosterd vlees en stevige kazen.

Bollinger

Deze champagne is gemaakt van een blend van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier druiven en heeft een krachtige en volle smaak met aroma’s van brioche en rijp fruit. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij gerechten zoals gevogelte, wild en rijke kazen.

Laurent-Perrier

Deze champagne heeft een lichte en frisse smaak met tonen van citrus en groene appel. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij gerechten zoals oesters, zeevruchten en sushi. De Laurent-Perrier Ultra Brut gaat ook goed samen met lichte salades en groenten.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten