Het goede weer begint terug te komen dus het is tijd om te barbecueën. Alles wat je buiten maakt smaakt namelijk nog lekkerder. Echter is de vraag vaak, wat maak ik dan? Dit artikel gaat je hier zeker bij helpen. Het gaat niet alleen over het gebruiken van BBQ recepten maar ook over het toepassen van verschillende barbecue tips om jouw maaltijden nog beter te maken zoals salada bij BBQ. Zo kan je gerechten maken met BBQ vlees, maar ook een visgerecht zoals zalm op de BBQ, broodjes of een lekkere salade bij BBQ. Echter moeten we al deze ingrediënten kopen en hierbij komt Kaufino.com heel goed van pas. Kaufino.com is een website waarop de meest actuele folders geplaatst worden zoals de Sligro barbecue folder. Hierdoor mis je nooit een aanbieding en kan je je aankopen zo goedkoop mogelijk doen. Maak gebruik van BBQ vleesUiteraard moet je steeds inkopen doen voor je recepten. Hierbij kan je perfect gebruik maken van de Sligro barbecue folder. De Sligro folder folder bevat zelfs een aparte folder die gericht is op het barbecueën. Gebruik hierbij ook nog eens Kaufino.com om je aankopen zo goedkoop mogelijk te doen. Geniet jij ook weleens van een lekkere steak of spareribs op de barbecue? Het gebruiken van BBQ vlees maakt BBQ recepten enorm lekker. Dit brengt ons direct naar het eerste recept, de ananas spekspies. Dit gerecht is heel simpel en snel maar perfect als lekker hapje. Je start met het verwijderen van de schil en de harde ananas. Vervolgens snijd je het vruchtvlees in blokjes en snijd je de speklappen in dikke repen. Hierna kan je de blokjes ananas en de speklappen in een lekkere marinade van rietsuiker, een flinke snuf chilipeper vlokken of rode peper, gember en eventueel rum, scheppen. Dit laat je minimaal 1 uur marineren. Tot slot rijg je de ananas en het spek om en om aan satéprikkers. Dit kan je dan roosteren op de barbecue. Een extra tip voor het bereiden van gerechten met spiesen, is het eerst in het water steken van de spiesjes vooraleer je deze op de barbecue legt. Dit voorkomt het verbranden van de spiesen. Maak gebruik van zalm op de bbqZalm op de bbq is een heel goed visgerecht dat je kan klaarmaken. Zalm is dan ook een van de vissoorten die je gewoon rechtstreeks op het rooster kan leggen. Hierbij wordt er aangeraden om zalm met huid te kopen waardoor deze extra goed bij elkaar blijft. Je kan de zalm insmeren met olie en dan met de huidkant op de barbecue leggen. Echter is zalm vaak duur. Maak gebruik van Kaufino om je zalm zo goedkoop mogelijk te kunnen kopen. Zo gaan we direct door naar het 2de recept, gegrilde zalm met gremolata. Gremolata is een mengsel van citroensap, knoflook en peterselie wat je zalmgerecht nog beter maakt. We starten met het maken van de gremolata door citroensap met peterselie, knoflook en 3 eetlepels olie te mengen. Vervolgens spoel je de zalmfilets af onder koud water en dep je deze droog. Hierna bestrooi je deze met zout, peper en een paar druppels citroensap. Tot slot gril je de zalm bruin en net gaar op de barbecue. Dit kan je dan serveren op warme borden samen met de gremolata. Hierbij kan je steeds barbecue groenten toevoegen. Als barbecue groenten kan je bij dit gerecht geroosterde wortels of tomaten en gnocchi gebruiken. Er zijn uiteraard ook nog enkele barbecue tips bij het barbecueën met vis. Je kan je vis verpakken in aluminiumfolie. Hier kan je dan ook meteen smaakmakers zoals citroen, groene kruiden, peper en zout toevoegen. Ook kun je een speciale vis klem of barbecueplankje gebruiken. Bij het kopen van barbecue vlees wordt deze vis meestal op een aluminium schaaltje gelegd. Gebruik dit schaaltje om je vis te bakken zodat deze minder uit elkaar valt. Dit waren de 2 gerechten + tips. Vergeet zeker niet om gebruik te maken van de Sligro folder voor de beste barbecue ingrediënten. |
De beste gerechten en champagne combinaties
Champagne is een veelzijdige drank die niet alleen geschikt is