De ultieme gids voor een perfect personeelsfeest

g8c5e3f0b35152ad4c434a29f4deccbdc361ff145cfdf4bea015c0f9cf24b4954e23d9e865c2fc5988c53fe38fe517f1dc0caa7019f73df3ff4c2f6e6a51145b6_1280

Eens in de zoveel tijd is het er weer tijd voor, het personeelsfeest. Als ondernemer is het tenslotte belangrijk om je personeel te waarderen en te belonen voor hun hard werk. Een personeelsfeest organiseren is dan de beste manier. Zo’n feest is ten eerste gezellig, ten tweede zorgt het voor een versterking van de teamgeest en ten derde versterkt het de motivatie en betrokkenheid van jouw werknemers. Maar hoe organiseer je zo’n feest? Dat lees je in dit blog. 

Bedenk je doel

Het is aan te raden om te beginnen met het bepalen van je doelstelling. Wat wil je met dit personeelsfeest bereiken? Wil je simpelweg een feestje vieren, wil je een succes vieren, nieuwe medewerkers welkom heten om de teamspirit bevorderen? Wat het ook is, bedenk het doel voordat je überhaupt gaat plannen.

Kies een handige datum en tijd

Opzich logisch zou je zeggen. Toch is het kiezen van een handige datum en tijd essentieel. Kies bijvoorbeeld als het even kan een datum in het weekend, zodat je personeel die dag erna niet fris en fruitig op kantoor hoeft te verschijnen. Houd uiteraard ook zo veel mogelijk rekening met feestdagen en vakanties. Het is in sommige gevallen onmogelijk om met iedereen rekening te houden, maar enig meedenkend vermogen kan uiteraard geen kwaad.

Kies een leuke locatie

Voor een goede sfeer is het killing om je personeelsfeest te houden in de kantine. Een leuke locatie is dan essentieel. Denk bijvoorbeeld aan een leuk restaurantje of iets origineels zoals een oud kasteel of theater. Of bezoek met elkaar een attractiepark of andere entertainment locatie zoals een escape room. Voor wat voor soort locatie je ook gaat, regel iets wat heel ver van het dagelijkse leven af staat.

Regel originele activiteiten

Zonder leuke en originele activiteiten, is je personeelsfeest natuurlijk niet geslaagd. Denk bijvoorbeeld aan leuke workshops die niets met het dagelijkse werk te maken hebben. Bijvoorbeeld een cursus barista, fotografie, of iets heel anders. Zeker bij een klein team is het nog beter om te overleggen. Wanneer je slechts een paar man in dienst hebt, is dat heel erg eenvoudig. 

Zorg voor duidelijke communicatie

Dit is de belangrijkste tip. Zonder goede communicatie kan je het leukste feest ooit regelen, maar dan ben je alsnog nergens. Zorg daarom voor tijdige en duidelijke communicatie. Wanneer wordt het personeelsfeest gehouden, waar je wordt het feest gehouden en andere belangrijke informatie.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten