Zo voorkom je irritaties bij het samenwonen

Vaak wordt er gezegd dat je elkaar pas echt leert kennen als je gaat samenwonen. Eigenlijk is dat ook zo. Als je niet samen woont, dan spreek je met elkaar af als je daar zin in hebt. Ben je niet in de stemming of heb je een rotdag gehad, blijf je thuis en trek je jezelf terug. Als je samenwoont kan je je natuurlijk nog steeds wel terugtrekken, maar het blijft een feit dat je bij elkaar in huis zit. Je kan elkaar kan niet ontlopen. Hoe voorkom je dat er irritaties ontstaan bij het samenwonen?

Blijven communiceren

Het sleutelwoord in elke succesvolle relatie is communiceren. Als je met elkaar blijft praten over alles wat je dwars zit en wat je bezighoudt, leidt dat minder snel tot irritaties. Zijn er dingen waar je tegenaan loopt? Spreek het uit. Zo weet de ander wat je bezighoudt. Zo voorkom je ook dat de irritaties zich opstapelen en op een zeker moment tot uitbarsting komen. Dat is niet verstandig om te doen. Wanneer je je ergens aan irriteert moet dat gelijk uitgesproken worden, zo kan de ander het gevoel van irritatie wegnemen en kan hij of zij ervoor zorgen dat het een volgende keer niet weer gebeurt. Je wil immers niet dat je direct een mediator in Den Bosch nodig hebt om uit een relatiecrisis te komen. 

Tijd voor elkaar vrij maken

Wat je vaak hoort is dat het erbij in schiet om tijd voor elkaar vrij te maken wanneer je samen woont. Het klinkt gek, want je ziet elkaar toch elke dag? Je slaapt toch elke nacht naast elkaar in bed? Maar dat is niet hetzelfde dan ook concreet tijd voor elkaar vrij maken. Plan eens een middag of avond voor elkaar in en neem de tijd voor elkaar. Ga eens op ouderwetse date. Ga uit eten, naar het theater of zorg desnoods voor een leuke avond op de bank. Leg de telefoon weg, zet de televisie uit en ga samen iets leuks doen. Door tijd voor elkaar vrij te maken, geef je de ander de indruk dat je moeite voor hem of haar wil doen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten