Wat zijn de voordelen van een minigraver?

Als je op zoek bent naar een minigraver moet je uiteindelijk ook de voordelen weten. Je kunt je voorstellen dat er verschillende mogelijkheden zijn. Er zijn graafmachines met rubberen of stalen rupsbanden. Maar ook in snelheid zit verschil. Kom achter de vele voordelen van een graafmachine en de mogelijkheden.

 

Een minigraver kopen bij Pon Compact is vaak iets waar je goed bij moet nadenken. Let bijvoorbeeld eens op de voordelen. Maar ook op de mogelijkheden.

Schade aan de ondergrond voorkomen

Wanneer je voor rubberen rupsbanden kiest voorkom je schade aan de grond en de omgeving. De grond wordt niet langer omgewoeld of sporen die tot diep in de grond kunnen gaan worden met rubberen rupsbanden ook voorkomen. Omdat het voertuig minder zwaar is. Daarnaast verplaatst een minigraver zich met veel minder geluid. Op welke ondergrond je ook rijdt. Voor de buurt als werkplek is dit vaak bijzonder prettig. 

Kies voor de juiste snelheid

Door het gewicht dat stalen rupsbanden kunnen hebben neemt de snelheid waar je mee kunt rijden ook af. Vooral als je wilt verplaatsen zonder teveel geluid of de grond te beschadigen. Wat een bijkomend voordeel van rubberen rupsbanden is blijft ook de grip op stenen of harde ondergrond. 

Profiteer van gebruikersgemak

Met rubberen rupsbanden heb je meer grip, ervaar je veel minder hobbels en rijd je dus met veel meer gemak over het werkveld. Je profiteert dus van een aanzienlijke toename in gebruikersgemak. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor meer vering en demping van de schokken te kiezen. Er zijn verschillende handige technieken die hierbij kunnen helpen. Zeker als je kiest voor een minigraver van Pon Compact, dan weet je zeker dat de minigraver gemakkelijk in gebruik is.

Makkelijk onderhoud

Het onderhouden van de rupsbanden is ook makkelijker dan bij de stalen variant. Omdat je ze in veel gevallen niet los hoeft te halen om na te kijken. Wat daarbij ook heel prettig is blijft de minimale moeite waarmee je de rupsen los kunt halen. Ze hebben ook nog eens veel minder gewicht, maar zijn minimaal net zo sterk. 

 

De kosten voor onderhoud zijn doorgaans ook minder door het gemak ervan. Dat is dus een echt voordeel waar je eigenlijk niet omheen kunt.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten