Zo houd jij jouw huis warm in de koude wintermaanden

VL wonen

Volgens sommige wetenschappers kan het deze winter de koudste winter worden in 100 jaar. Zorg daarom ervoor dat je huis voorbereid is op koude winternachten. In dit artikel lees je hoe je jouw huis goed kunt voorbereiden tegen deze kou.

Raamdecoratie
Een goede optie om je huis beter te isoleren zijn gordijnen. De isolerende gordijnen van Veneta.com zijn dankzij de dikke stof een perfecte keuze. Een andere keuze is een aluminium jaloezie. Deze raamdecoratie werkt isolerend, doordat de lamellen elkaar deels overlappen. Als je rolgordijnen mooier vindt kan je ook speciale isolerende rolgordijnen aanschaffen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je raamdecoratie niet voor de radiator staat. Anders blijft alle warmte achter de gordijnen hangen, dat is zonde. Open je gordijnen overdag als er zon is, zodat de warmte naar binnen komt. Als de zon eenmaal weg is sluit je de gordijnen om de warmte binnen te houden.

Verwarming
Naast een goede verwarming kan je jouw verwarming instellen zodat de verwarming een half uurtje voordat je opstaat al aangaat. Het kan namelijk even duren voordat je huis goed is verwarmd. Zo word je wakker in een warm huis, dat maakt het uit bed komen wat makkelijker. Als je gaat slapen is het belangrijk dat de verwarming uit is, omdat je niet goed kunt slapen als je omgeving te warm is.

Vermijd tocht
Er kan koude lucht binnenkomen door vloerspleten, ramen en deuren. Je kunt de tocht van de onderkant van de deur bijvoorbeeld blokkeren door een tochtrol of een tochtstopper. Er zijn leuke tochtstoppers te koop in bijvoorbeeld de vorm van een krokodil of hond. Op deuren en ramen kan je zelfklevende rubberen tochtstrips plaatsen. Dit kan je gemakkelijk op maat maken, plaatsen en is niet duur.

Isoleren
Een kwart van de warmte in je huis gaat verloren door het dak en een groot deel gaat verloren via muren. Je kunt dit beperken door je huis goed te isoleren. Het helpt vooral om isolatie te plaatsen in de muren en je zolder. Spouwmuurisolatie is niet goedkoop, maar op lange termijn bespaar je hierdoor wel op je elektriciteitskosten.

Boiler
Is je boiler meer dan 10 jaar oud? Dan is het verstandig om het door een nieuwer model te vervangen. De nieuwe modellen zijn namelijk efficiënter en hier kan je veel geld mee besparen op je elektriciteitsrekening. Met een nieuwe heb je ook minder kans op problemen tijdens de winter. Niets is erger dan in de winter geen elektriciteit hebben. Brrr!

http://www.veneta.com/aluminium-jaloezieen/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten