Zo gebruik je etalagemateriaal voor een aantrekkelijke etalage

Het eerste wat mensen zien als ze langs je winkel lopen is de etalage. Winkelende mensen zien de etalage en bepalen hierop of je winkel een bezoek waard is of niet. Je etalage is dus als het ware het visitekaartje van je winkel en daarom is het van belang dat etalages er netjes en uitnodigend uitzien. Dit kan het aantal bezoekers aanzienlijk verhogen. Maar hoe creëer je een aantrekkelijke etalage? In deze blog geven we je enkele handige tips!

Overzichtelijkheid

Mensen houden gewoon van overzicht, symmetrie en rust. Zorg er daarom voor dat je etalage niet rommelig is en onrust veroorzaakt, mensen die dit zien lopen dan het liefst snel door. Probeer rekening te houden met achtergrond, kleuren, licht en plaatsing van producten.

Kies je producten

Kies producten die je graag in je etalage terug wil laten zien. Denk hierbij ook aan een thema wat je graag wilt laten zien en niet dat het een aantal random producten zijn die niks met elkaar te maken hebben. Dit doe je ook om je etalage een duidelijke boodschap te laten uitstralen.

Verandering van je etalage en het gebruik van etalagemateriaal

Verander regelmatig je etalage. Als je een lange tijd dezelfde etalage heeft, zullen klanten snel denken dat er niets nieuws is in uw winkel en daarom komen ze niet meer snel naar binnen. Verander daarom regelmatig je etalage zodat je winkel opvalt en de nieuwsgierigheid van klanten wekt. Je kan ook inspelen op bepaalde gebeurtenissen, zoals de overgangen van de seizoenen en op feestdagen, zoals Sinterklaas en kerstmis. Verandering van de etalage kun je natuurlijk doen door de producten te veranderen, plaatsing, achtergrond en gebruik te maken van etalagemateriaal, zoals kartonnen materiaal of  etalage decoratie.

Blijf uniek

Tot slot om je etalage te laten opvallen tussen alle andere is het van belang om uniek te blijven. Om uniek te blijven maak je gebruik van humor, geluiden, planten of verschillend etalagemateriaal.

https://endlessbranding.com/etalagemateriaal

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten