Kleine slaapkamer inrichten

VL wonen

Wat moet je met veel spullen in een kleine slaapkamer, je moet er natuurlijk ook nog kunnen bewegen. Het belangrijkste is dat je alle ruimte goed benut. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je kamer er mooi uitziet en dat je het prettig vindt om er te zijn. Het praktische gedeelte, het leefbare gedeelte en het uiterlijk moeten dus in evenwicht zijn. 

Alleen wat nodig is

Alle ruimte die in een kleine kamer bespaart moet worden moet je ook daadwerkelijk besparen, doe dan ook alleen de spullen in je kamer die noodzakelijk zijn zoals een bed, een bureau en een kast. Overweeg wij de andere dingen die je wilt of deze echt nodig zijn, zoals een tv, een kaptafel en een schoenenkast.

Benut alle ruimte

De grootte van een kamer wordt niet alleen bepaald door de ruimte die je hebt op de vloer, als het plafond hoog is lijkt de kamer al een stuk groter. Je hoeft dus ook niet alles op de grond neer te zetten, hang bijvoorbeeld planken op zodat je daar ook spullen op kunt zetten. Dit kan je ook doen met kastjes, door ruimte op de vloer over te laten gaat de kamer al een stuk groter lijken. Door je bed niet op de grond te zetten bespaar je ook al veel ruimte, kijk bijvoorbeeld voor een hoogslaper. Hierbij zou je onder je bed je bureau kunnen zetten en bespaar je heel veel ruimte.

Rustige kleuren

Bij een kleine kamer is het belangrijk de juiste kleur te gebruiken, kleur helpt bij het vergroten en verkleinen van ruimtes, lichte kleuren vergroten en donkere kleuren verkleinen. Kies voor je kleine slaapkamer dus voor een lichte kleur om het ruimtelijker te laten ogen. Kleuren die goed zijn om je kamer groter te laten lijken zijn wit, beige of lichtgrijs. Dit zijn ook hele rustige kleuren wat ook helpt met het overzichtelijk houden van je slaapkamer. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten