Wanneer gebruik je een verzwaringsdeken?

Veel kinderen ervaren slaapproblemen en houden hun ouders nachtenlang wakker. De ouders hebben vaak al van alles geprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Een nog vrij onbekende, maar effectieve oplossing is een verzwaringsdeken. Dit is, zoals het woord al aangeeft, een zware deken die je kind kan helpen om rustiger te slapen. Door de constante druk op het lichaam, zal het je kind een gevoel van geborgenheid geven.

Wat is een verzwaringsdeken?

Maar wat is dat nou precies, zo’n verzwaringsdeken? De dekens zijn meestal tussen de 3 en 15 kilo gevuld met ‘zwaar’ materiaal zoals bijvoorbeeld glaskralen of grind. Doordat de dekens relatief zwaar aanvoelen, geeft het een constante druk op het lichaam. Deze constante druk geeft een gevoel van rust en veiligheid. Angstgevoelens zullen zo verminderen en op deze manier val je sneller in slaap. Het beste is om de verzwaarde deken direct op het lichaam te leggen. Hierdoor ga je rustiger adem halen, wat een positief effect zal hebben.

 

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

Zoals eerder aangegeven is een verzwaringsdeken geschikt voor kinderen met slaapproblemen. Het is echter niet geschikt voor baby’s. Aangeraden wordt om de deken te gebruiken bij kinderen vanaf 2 jaar. Ook voor kinderen met autisme, concentratieproblemen en ADHD heeft de verzwaarde deken een positief effect. Maar de verzwaringsdekens zijn niet alleen geschikt voor kinderen, ook volwassenen kunnen er veel baat bij hebben. Kortom, heb jij of je kind problemen met in slaap komen of word je vaak ’s nachts wakker? Probeer eens een verzwaringsdeken en ervaar de positieve werking hiervan.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten