WOZ waarde Amsterdam, de mogelijkheden van bezwaar maken

VL wonen

Elk jaar bepaalt de gemeente de WOZ waarde Amsterdam. Dit gebeurt via een geautomatiseerd proces. Anders gezegd: de computer bepaalt op basis van vooraf ingevoerde factoren de WOZ waarde. Deze manier van berekenen houdt echter geen rekening met de actuele omstandigheden in of rondom het pand. Het komt dan ook regelmatig voor dat de WOZ waarde, zoals bepaald door de gemeente, te hoog of te laag is. Het is dan ook zinvol om de WOZ waarde Amsterdam te laten controleren door een gespecialiseerde partij. Hieruit kan blijken dat de WOZ waarde te hoog is ingeschat. Als dit het geval is, dan kan de WOZ waarde naar beneden worden bijgesteld. Dit betekent uiteindelijk dat je minder belastingen hoeft af te dragen. 

In bezwaar tegen de WOZ waarde Amsterdam

Slechts 2% van de huiseigenaren in Nederland maakt momenteel bezwaar tegen de hoogte van de WOZ waarde. En dat is zonde, want bezwaar maken is relatief eenvoudig met hulp van de specialist en de kans op succes is erg groot. Deze neemt namelijk al het werk voor je uit handen. Het enige wat ze van je nodig heeft is de WOZ waardebeschikking en (indien aanwezig) het taxatierapport.  De specialist stelt vervolgens het bezwaarschrift op en zorgt dat alles compleet en via de officiële weg bij de gemeente terecht komt. Jij hoeft slechts de gevraagde documenten op te leveren en een machtiging voor een bezwaarprocedure aan te leveren. Twijfel dus niet langer en maak bezwaar tegen de WOZ waarde Amsterdam. Dit kan je zomaar tientallen en misschien wel honderden euro’s per jaar besparen.

 

Voorwaarden voor een succesvol bezwaar

De kans dat je bezwaar door de gemeente wordt gehonoreerd is het grootst wanneer je gegronde redenen hebt voor een lagere WOZ waarde. Deze redenen kunnen zowel te maken hebben met de huidige staat van je pand alsook met de omgeving. Enkele voorbeelden zijn:

  • Je bent bezig met een verbouwing in de woning

  • De keuken en badkamer zijn gedateerd

  • De woning heeft achterstallig onderhoud

  • Er is asbest aangetroffen in de woning

  • De buurt gaat steeds verder achteruit

  • Er wordt een windmolenpark aangelegd in de buurt van je woning.

  • Er ligt een bestemmingsplan nadelig voor je woning. 

 

Je zult begrijpen dat dit allemaal factoren zijn die van invloed zijn op de WOZ waarde Amsterdam. Als je in je bezwaarschrift één of meerdere goede argumenten kunt aandragen, dan zal de gemeente je bezwaar zeer waarschijnlijk honoreren. 

 

Waarom bespaar je kosten met een WOZ bezwaar?

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: je WOZ waarde heeft invloed op de hoogte van de belastingen die je afdraagt. Hoe hoger je WOZ waarde,des te meer belastingen je betaalt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om vermogensbelasting, afvalstoffenheffingen, eigenwoningforfait, onroerendezaakbelasting en rioolheffing. Schakel dus een specialist in, als te twijfelt over je WOZ waarde. Het kan je zomaar honderden euro’s per jaar aan belastinguitgaven besparen.


Denk je dat de WOZ waarde Amsterdam te hoog is ingeschat? Bezwaar maken is eenvoudig. Neem vandaag nog contact op via www.bezwaarmaker.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten