Wonen

VL wonen

Je voelt je alleen op je gemak op een plek die van jou is. Daarom doe je er alles aan om je omgeving naar jouw smaak aan te passen. 

Hoewel je het misschien niet zou verwachten is dat belangrijker dan je denkt. De een is meer bezig met zijn directe omgeving en de ander is meer geïnteresseerd in meer abstracte concepten. Het is gemakkelijk in te zien hoe sommige mensen dingen netjes en schoon nodig hebben, terwijl anderen eisen dat hun ruimte niets bevat – ze concentreren zich gewoon graag op andere activiteiten,

Het verfraaien van je huis kan het een stuk gezelliger en comfortabeler maken. Het kost tijd en moeite, maar de voordelen zijn het waard. Creëer een plek waar jij je gelukkig voelt en waar je bovendien jezelf kunt en mag zijn.

Waarschijnlijk betekent dit wel dat je met enige regelmaat alles gaat aanpassen. Je bent immers niet meer exact dezelfde persoon als twee jaar geleden, met dezelfde wensen. Het is altijd leuk om af en toe iets te veranderen en een nieuwe woonruimte te hebben, zolang het maar bij je behoeften en functionaliteiten past. Er zijn veel veranderingen die je in je woonruimte kunt aanbrengen, zelfs met kleine toevoegingen zoals het herschikken van meubels, vloeren of verfkleuren. “The world is your oyster” – Bepaal het allemaal lekker zelf! Maar zolang er drastische veranderingen nodig zijn, wil je wel zeker weten dat je budget dat aankan.

Oftewel, maak je van het aanpassen van je woonkamer een hoofdprioriteit en beschik je niet over een portemonnee die zo onuitputtelijk is als de handtas van mary Poppins? Spaar daar dan voor.

Tuin

Ze zeggen wel eens dat een huis nooit af is, maar voor het geval dat dat voor jou wel het geval is. Van nature zijn we allemaal buitenmensen, het is dus handig om vervolgens ook je tuin aan te pakken. Dan kun je hem nu helemaal naar eigen wens inrichten! Zorg er allereerst voor dat je tuin er netjes uitziet. Zo lijkt je tuin al weer heel wat! Moestuin, terras en/of gazon? Bepaal welke elementen je graag in je tuin wilt en teken uit hoe je de indeling wilt hebben.

Staat de indeling van je tuin? Dan is het nu tijd voor de tuinmeubelen. Zo kun je bijvoorbeeld gezelligheid creëren met een picknicktafel of juist meer een relaxte sfeer met een loungeset. Het is uiteraard wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het terras op z’n plek ligt. Een vlonder is een heel mooi alternatief in plaats van een terras. Zeker omdat er een worteldoek onder ligt die onkruid tegengaat.

De volgende stap is om te bepalen wat je aan beplanting gaat doen. Ook hier kun je weer alle richtingen uit: Alle kleuren van de regenboog of meer groen? Bodembedekkers of de lucht in? Of je nu fel zonlicht of wat schaduw wilt, het is belangrijk om een plant te kiezen die het goed doet in je tuin. Uiteraard is het wel een stuk leuker klussen in je tuin wanneer het zonnestralen regent in plaats van water. Ga dus aan de slag in de lente. Natuurlijk kun je dan ook nog wel wat klusjes doen voordat de zon op z’n hoogst staat, maar het belangrijkste wil je al gedaan hebben voordat je scheepsladingen aan factor 50 moet gaan kopen. Realiseer jouw droomwoning met steigerplanken voor de tuin. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten