Woonzorg in Eindhoven; welke werkwijze hanteren wij?

VL wonen

In de afgelopen jaren hebben wij bij Begeleid Wonen Nederland een flinke groei doorgemaakt. Een flinke groei die ertoe geleid heeft dat wij meerdere locaties in ons land hebben kunnen openen. Eén van onze locaties is te vinden in de Noord-Brabantse plaats Eindhoven. In deze plaats bieden wij cliënten een veilig onderdak, persoonlijke begeleiding en zorg op maat.

Eerste prioriteit: onderdak bieden

Met enige regelmaat krijgen wij een aanmelding van een nieuwe cliënt binnen. Als deze cliënt in de buurt van Eindhoven woont, is het duidelijk waar wij de cliënt op gaan vangen. Het eerste doel is hierbij om onderdak te bieden. Om de jongere of de jongvolwassene een veilig thuiskomen te bieden. Een thuiskomen waarin de problematiek aangepast kan worden, waarin de achtergronden blootgelegd kunnen worden en waarin zorg aangeboden kan worden.

Voordat het zover is, is het vooral van belang dat de cliënt zich thuis gaat voelen. Dát krijgen we voor elkaar door de locatie in Eindhoven zo kleinschalig mogelijk te houden. Onze werknemers zijn hierdoor in staat om echt de gewenste begeleiding op maat te bieden. Mochten onze cliënten zorg in begeleid wonen Eindhoven nodig hebben, staan onze medewerkers daar ook voor klaar. Juist doordat zij zich op enkele cliënten hoeven te richten, kunnen wij de perfecte woonzorg bieden.

Begeleiding op maat

Het doel van Begeleid Wonen Nederland is evident: jongeren en jongvolwassenen met een psychiatrische- of LVG-problematiek voorbereiden op een terugkeer in de samenleving. Om dát voor elkaar te krijgen, is het zaak om de problematiek te doorgronden. Is er bijvoorbeeld sprake van een stoornis, van een trauma of van een beperking? Als dit duidelijk in beeld gebracht is, zijn onze medewerkers in staat om de juiste begeleiding aan te bieden.

Het sleutelwoord hierbij is ‘persoonlijk’. Doordat wij onze locatie in Eindhoven zo kleinschalig mogelijk houden, zijn wij in staat om persoonlijke begeleiding te bieden. De begeleiding en zorg die wij bieden is volledig op maat, waardoor onze cliënten zo snel mogelijk terug kunnen keren in de samenleving.

Om hen op deze terugkeer voor te bereiden, hameren wij op zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dit is overigens niet iets waar alléén wij op hameren, aangezien dit ook de wens van onze cliënten is. Onze cliënten willen weer terugkeren in de samenleving én zelfstandig wonen. Van alle cliënten die we in Eindhoven onderdak hebben kunnen bieden, woont inmiddels 78% zelfstandig. Een percentage waar we onwijs trots op zijn.

Positiviteit

Noord-Brabanders staan vaak bekend vanwege de gezelligheid. Feit is dat er achter de glimlach op een gezicht veel verdriet of problemen schuil kunnen gaan. Ons doel is om deze problemen bloot te leggen én de gewenste oplossing te bieden. Daarbij zijn wij een groot voorstander van een positieve instelling. Al onze medewerkers – zowel in Eindhoven als bij de overige locaties – staan dan ook positief in het leven. Zij stralen positiviteit uit, waardoor onze cliënten ook direct een positieve prikkel krijgen. Een positieve prikkel waar ze zowel op korte- als lange termijn profijt van gaan hebben.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten