De leukste trends voor de kinderkamer

VL wonen

Na 9 maanden is het eindelijk zover! De geboorte van je kind. Een heugelijke gebeurtenis die best gevierd mag worden en waar je als ouders trots op kan zijn.  Daar hoort natuurlijk een mooi ingerichte kinderkamer bij. Nu de vraag hoe je die gaat inrichten en hoe je dat zo veel mogelijk in je eigen stijl doet? Kies je voor de klassieke kinderkamer of ga je helemaal voor de 2021 look? We kunnen ons voorstellen dat je inspiratie nodig hebt hoe je die kinderkamer in wilt richten en alle trends op dat gebied wilt weten. Daar vertellen we je dan ook graag meer over.

De kinderkamer anno 2021

Een modieuze kinderkamer die up-to-date is en ook praktisch? In 2021 is dat allemaal mogelijk met alle laatste trends op het gebied van kinderkamers. Denk bij kleuren in 2021 aan natuurlijke en rustgevende kleuren zoals donkergroen en een kalme kleur oceaanblauw. Voor de dames onder de kinderen natuurlijk de kleur roze en lichtpaars. Deze kleuren stralen een rustige sfeer uit en komen het comfort van de kinderkamer ten goede. Patronen in de verf die je aanbrengt in de kinderkamer zijn ook een trend. Bomen, planten, dieren of afbeeldingen van de natuur en zee zorgen voor een kalme uitstraling en komen de algehele sfeer van de kinderkamer ten goede.

Combineer deze kalme sfeer met natuurlijke elementen zoals boxen van hout en je creëert als snel een natuurlijke en kalme omgeving. Hout is er ook in diverse stijlen en kleuren te vinden. Van gerookte tot verouderde houtsoorten voor boxen het is allemaal te vinden en op die manier is er altijd wel een box die bij je stijl kinderkamer past.

De extra elementen van de kinderkamer

De extra elementen zoals opbergruimtes en kasten voor je kinderkamer zijn ook vaak iets waar je je persoonlijke draai aan kan geven. Wat tot de trends behoort momenteel vintage gestylede opbergruimtes. Hierbij kun je denken aan de stijl die in de jaren 80 en 90 populair was. Houten constructies met degelijke stalen lades die genoeg opbergruimte bieden voor alle benodigde spullen voor de kinderkamer. Ook commodes zijn populair in deze stijl. Met een gelakte houtstijl die je naar eigen keuze een kleur kunt geven die bij de stijl van je kinderkamer past.

De rustgevende elementen van de kinderkamer

Wat ook momenteel tot de trends behoort bij de inrichting van de kinderkamer zijn elementen die bijdragen aan de rust van je kind. Denk hierbij aan een aangenaam kleed om op te kruipen en lopen. Raamdecoratie die subtiel licht doorlaat als daar behoefte aan is. Dit heeft op zijn beurt een kalmerend en rustgevend effect op de kamer en je kind. Zet voor de momenten die je samen deelt met je kind een comfortabele stoel in de kinderkamer zodat je een plek creëert waar je echt even samen bent. Je zou kunnen stellen dat de trends zich uiten in natuurlijke elementen toevoegen om op die manier een aangename en comfortabele omgeving voor jou en je kind te creëren en dat is een waardevol iets.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten