Wil je een AED voor thuis kopen? Houd dan rekening met de volgende zaken

VL wonen

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een handig en compact apparaat dat je ondersteunt bij het reanimeren van personen in nood. Zie je dat iemand in elkaar zakt en vermoed je een hartstilstand? Dan kan de AED helpen om het hartritme weer stabiel te krijgen. Dit doe je door de elektroden op de borst van de persoon in nood te plakken. Door middel van een elektrische schok kan het hartritme hersteld worden. Op deze pagina lees je of je er ook voor kunt kiezen om de AED buiten je woning te installeren. Verder lees je waar je op dient te letten als je een AED gaat kopen. De tips helpen je om de juiste variant van de AED in huis te halen.

Is het mogelijk om de AED buiten de woning te installeren?

Een AED aanschaffen is een verstandige keuze als je op allerlei noodscenario’s voorbereidt wil zijn. Wanneer je ervoor kiest om een AED in je directe omgeving te installeren, hoef je het apparaat niet per se binnen op te hangen of neer te leggen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de AED buiten te plaatsen, op die manier heeft de hele straat er profijt van. Het is belangrijk dat de buitenkast voor de AED stroom heeft voor de verlichting en het verwarmen van het apparaat.

Verder is het af te raden om er een slot op te plaatsen. Dit belemmert het gebruik van de AED voor de hele buurt. Hangsloten kunnen vastvriezen, waardoor je het apparaat niet uit de kast kunt krijgen. Wanneer jij je AED aanmeldt in het reanimatie oproepsysteem kan de AED levens redden in de hele omgeving. Zorg er verder voor dat de AED goed onderhouden wordt, zodat het apparaat op ieder moment klaar is voor gebruik.

Waar kun je maar beter op letten voordat je een AED aanschaft?

Wil je een AED kopen voor thuis? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende punten. De IP-waarde dient minimaal 44 te zijn. Wanneer je de AED buiten plaatst, is een IP-waarde van 54 vereist. De IP-waarde vertelt je of de AED tegen stof en vocht kan. Verder kun je voor een spraak gestuurde variant kiezen als je hulp wil tijdens het reanimeren. Verder is het belangrijk om de levensduur en de garantietermijn van de AED op te zoeken.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten