Waar een goede folder aan moet voldoen

Ondanks het digitale tijdperk waarin we nu leven is een folder nog steeds een populaire communicatiedrager. Je komt ze daarom ook op de meest uiteenlopende plekken tegen. Je kunt folders drukken om verschillende redenen. Ga je voor een commerciële insteek of kies je voor een puur informatieve folder? Een folder is multi-inzetbaar. Natuurlijk wil je wel dat de boodschap van jouw folder overkomt. Daarom vertellen we je in deze blog waar een goede folder aan moet voldoen. 

Waarom een folder?

Een folder kun je zien als een gevouwen flyer. Een folder biedt daarmee meer ruimte om een verhaal te vertellen. Je kunt hierdoor meer de diepte ingaan dan wanneer je een flyer zou laten drukken. Met een folder heb je iets fysieks in handen, waardoor je wordt getriggerd om de informatie tot je te nemen. Een folder kun je ook heel eenvoudig meenemen. Wel zo handig, want zo heeft men altijd de informatie paraat. 

Bepaal het doel van jouw folder

Een reclamefolder van de plaatselijke drogist boordevol scherpe aanbiedingen, een informatieve folder op de balie bij de schoonheidsspecialiste die uitlegt wat je van een schoonheidsbehandeling kunt verwachten of misschien wel een folder die laat zien wat die ene webshop zoal nog meer verkoopt, puur ter inspiratie? Het is belangrijk dat de voorkant van de folder aanspreekt, want dat is tenslotte hetgeen wat men als eerste ziet en de doorslag moet geven. De voorkant van de folder moet direct laten zien wat men van de inhoud van de folder kan verwachten. Kies voor een pakkende titel. Zorg ervoor dat deze allesomvattend is.

We hebben altijd de neiging om veel te vertellen, maar ondersteun tekst ook met beeld. Dit zorgt ervoor dat het geheel er aantrekkelijk uit ziet. Houd het overzichtelijk door niet te veel verschillende lettertypes en kleuren te gebruiken. Zo is jouw folder goed leesbaar. 

Kies voor een goede drukker

Je kunt nog zoveel aandacht aan het ontwerp en de inhoud van de folder besteden, maar als jouw folders slecht gedrukt zijn doet dit afbreuk aan het geheel. Wees er daarom zeker van dat jij jouw folders laat drukken door een goede drukker. Een drukker die kwaliteit het allerbelangrijkste vindt. Zo ben je verzekerd van prachtige folders die niet ongeopend blijven! 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten