VL Wonen
Wonen in een appartement

Renovatiestress

Renoveren, renoveren, wie zijn best doet zal het leren. Het zou zomaar uit een liedje van Samson & Gert kunnen komen. Renovatiewerken zorgen altijd voor stress. Het moet betaalbaar blijven, het moet praktisch zijn, er dringt zich keuzestress op,… Daarom wil ik je helpen fouten te vermijden.

Vergeten vloersoort

Vloersoorten zijn dezer dagen niet meer op 2 handen te tellen. Gaande van laminaat tot beton. Een vaak vergeten vloersoort is epoxy. Epoxy vloer leggen is helemaal niet zo moeilijk. Dit kan je volledig zelf doen. De bouwkit bestaat uit 2 producten: de epoxy en de harder. De epoxy zelf is een vloeistof. Deze giet je in de oppervlakte waar je de vloer wilt aanbrengen. Na het gieten voeg je de harder toe. Deze zal ervoor zorgen dat de vloeistof een vaste stof wordt. Een epoxy vloer leggen heeft nog als voordeel dat de uiteindelijke vloer tweemaal zo sterk is als een betonnen vloer. Daarom kiezen veel ondernemingen ervoor epoxy kopen voor in hun productiehallen of magazijn.

 

Bezint eer ge begint

Buiten de vloerkeuze is een grote fout bij renovaties teveel geld uit te geven. Je overweegt misschien zelfs een lening aan te gaan voor je renovatie. Denk eraan dat dit niet op 1-2-3 is afbetaald. Natuurlijk is het niet slecht om hiervoor te lenen. Niet iedereen zal zomaar 50000 euro kunnen boven halen. Het is dus ten eerste belangrijk eerst goed je financiële status te evalueren, en vervolgens toch ook na te denken of iets wel aan vervanging toe is. Vaak hoef je niet gans het product te vervangen, maar is een kleine aanpassing voldoende. Dit zou je misschien wel veel geld besparen.

Wees eens gierig

Het is dus belangrijk een goede keuze te maken in producten of bijvoorbeeld vloersoort, maar ook je financiële status te bekijken. Iets wat je ten allen tijde wilt vermijden zijn wel financiële problemen, zeker wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht. Wees dus alert en draai elke euro 2 keer om vooraleer je deze uitgeeft.