Dit zijn de vijf reden om een zit sta bureau aan te schaffen

Twijfel je nog of een zit-sta bureau echt nodig is? Er zijn genoeg redenen waarom je vandaag nog zou moeten besluiten om een zit-sta bureau aan te schaffen. Er zijn veel redenen waarom u vandaag zou moeten besluiten om een ​​zit-sta bureau te kopen. 50 calorieën per uur verbranden tijdens het staan ​​is slechts een bijkomend voordeel. Een goede ontwikkeling, want de wetenschap is het erover eens dat de hele dag zitten en werken voor grote problemen zorgt, zoals depressies en diverse blijvende lichamelijke ongemakken.

Wat is de meest voor de hand liggende oplossing om deze risico’s te verminderen?

U besteedt minder tijd aan zitten, meer beweging en wisselt zitten en staan ​​af. Alleen dan creëer je een actieve en dynamische werkhouding. En dit is de belangrijkste reden waarom u vandaag een zit- en sta bureau zou moeten kopen. Tijdens het staan ​​pompt het hart ongeveer 10 keer meer bloed naar het lichaam dan wanneer het zit. Het maakt je wakker, houdt je voorzichtig en stelt je in staat creatiever te zijn.

Staand werken

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat afwisselend staand en zittend werken tot minder klachten in de rug, nek en schouders leidt zelfs al heb je een goede bureaustoel.

Ons lichaam moet de hele dag bewegen. Blijf alsjeblieft niet lang zitten. Als je uren achter je bureau zit, moet je de druk op bepaalde delen van je lichaam verlichten. Voor je het weet buk je en werk je in een comfortabele bureaustoel. De kans is groot dat u last heeft van uw rug, schouders en nek. Als je aan je bureau zit, heeft je wervelkolom een ​​betere en natuurlijke houding. Dit zorgt voor een meer evenwichtige verdeling tussen de lendenwervels.

Hierdoor ervaren de meeste mensen staand werken als comfortabel. Zeker als je al rugklachten hebt. Maar vergeet één ding niet: lang staan ​​is ook slecht (voor je rug). Het is van groot belang dat u regelmatig zit en staat afwisselt en kunt bewegen. Het resultaat is in ieder geval minder kans op rug-, schouder- en nekklachten, en zeker minder dan de hele dag in een comfortabele bureaustoel zitten. De richtlijn is om je benen binnen 1 uur achter elkaar en 4 uur per dag na aanschaf van een bureau te bewegen om te zitten of te staan. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten