Kies dé oplossing: droogbouw vloerverwarming

VL wonen

Om je huis lekker warm te houden wordt er gebruikgemaakt van radiatoren, een haard of vloerverwarming. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om de laatste optie aan te schaffen. Een nadeel aan radiatoren is namelijk dat de warmte ongelijk verdeeld wordt over de ruimte die je verwarmt. Iedereen vindt het fijn om tijdens de koude wintermaanden een verwarmd huis te hebben. Droogbouw vloerverwarming zorgt ervoor dat je lekkere warme voeten krijgt en dat je huis goed en gelijk verwarmd is.

Ook droogbouw vloerverwarming is mogelijk

Tegenwoordig kan in vrijwel elk huis vloerverwarming geïnstalleerd worden. Het is een stuk moderner dan radiatoren en het creëert meer ruimte in je huis. Het kan zo zijn dat jouw huis een historisch pand is of dat je in een appartement woont. Hierbij is het eigenlijk niet mogelijk om een normale vloerverwarming toe te passen. Het is wel fijn dat de mogelijkheid om je huis op deze manier te verwarmen toch een optie blijft. Daarom is er droogbouw vloerverwarming bedacht. Hierdoor kan je nog steeds genieten van een moderne verwarming van je huis en bespaar je daarnaast ook nog energie.

Bekijk ook deze mogelijkheid voor het verwarmen van je huis

Maar wat maakt droogbouw vloerverwarming nou zo goed dat het wél mogelijk om jouw appartement of historisch pand te verwarmen? Een historisch pand heeft namelijk vaak een houten vloer in plaats van de betonnen vloeren waar vloeren in huizen tegenwoordig van gemaakt worden. In een appartement is een normale vloerverwarming vaak te zwaar. De droogbouw vloerverwarming zit anders in elkaar. Droogbouw vloerverwarming is namelijk een stuk lichter dan normale vloerverwarming, doordat het van een dunner materiaal gemaakt is. Je hoeft voor deze verwarming van je huis trouwens ook niet je hele vloer open te breken. Deze droogbouw vloerverwarming wordt namelijk geïnstalleerd bovenop je bestaande vloer.

Het bespaard ruimte én energie

Naast dat een vloerverwarming tegenwoordig een stuk moderner is dan een radiator, is het ook een stuk gunstiger. Het bespaard een stuk meer energie. Je kunt namelijk met een lagere temperatuur alsnog je huis beter verwarmen. Hierdoor zullen de kosten een stuk lager zijn dan wanneer je in het bezit bent van radiatoren. Door de ruimte die je in de woning bespaard om geen radiatoren te hebben, maar droogbouw vloerverwarming, kan je wellicht toch de bank aanschaffen die je altijd wilde. Het kan namelijk zo zijn dat deze eerst net niet paste en nu wel. Extra voordeel dus.

Geniet van de warmte en gezelligheid

Naast droogbouw vloerverwarming en radiatoren zijn er ook andere leuke manieren om jezelf lekker warm te houden tijdens de koude wintermaanden. Ga bijvoorbeeld lekker knus met je gezin rond de haard zitten met een paar dekentjes. De avond kan natuurlijk pas echt van start gaan als er warme chocolademelk met slagroom bij is. Speel lekker de hele avond spelletjes of kijk met z’n allen een mooie film. Een andere leuke oplossing om het warm te krijgen en daarnaast heerlijk tot rust te komen is een goed warm bad. Steek wat kaarsjes aan en kijk je favoriete serie vanuit bad.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten