Écht contact

Oudhollandse bordspellen: verleden tijd

Oudhollandse bordspelletjes zijn tegenwoordig minder populair dan ze een flinke tijd geleden waren. Een avondje met de familie Mens Erger Je Niet spelen of schaken komt steeds minder vaak voor. Bordspelletjes of kaartspellen zijn de afgelopen tijd minder populair geworden. Door digitalisering vinden steeds meer spelletjes online plaats, in de vorm van games. Op die manier wordt de afstand tussen mensen groter en neemt het echte persoonlijke contact langzaamaan af. 

 

Legpuzzels

Spelletjes zijn een goede manier om als vriendengroep, gezin of collega’s elkaar beter te leren kennen en wat dichter bij elkaar te komen. Bordspellen en kaartspellen zijn een optie maar een ouderwetse klassieker als een legpuzzel is ook nog steeds enorm populair. Door samen een langere tijd te werken aan een groot project krijg je een sterk gevoel van een goede samenwerking en kom je daadwerkelijk in contact met elkaar. Legpuzzels zijn ook goed voor hand-oog-coördinatie en voor je geheugen. Legpuzzels zijn vaak te koop in speelgoedwinkels of boekhandels. Koop legpuzzels online is ook een optie. Door het grote aanbod in legpuzzels kan het helpen om via een zoekmachine te kijken naar de mogelijkheden. 

 

Legpuzzels zijn ook een leuke bezigheid in het weekend met het hele gezin. Het maken van puzzels is geschikt voor jong en oud. Daarom zijn er ook veel verschillende designs die het hele gezin zullen aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan legpuzzels van dieren, superhelden, maar ook bijvoorbeeld de disney puzzels van legpuzzel.nl.

 

Nieuwe spellen

Naast legpuzzels zijn er ook veel nieuwe andere spellen op de markt gekomen. De oudhollandse bordspellen worden bijna niet meer gespeeld maar er zijn veel alternatieven bijgekomen. Andere klassiekers als Kolonisten van Catan en Monopolie zijn nog steeds erg in de mode. Nieuwe varianten zijn Cluedo, Yenga of bijvoorbeeld het spel Ticket to Ride. Deze spellen zijn vooral gebaseerd op vooruit denken en zijn gericht op volwassen spelers. Maar ook veel nieuwe kinderspellen zijn op de markt gekomen zoals: krokodil met kiespijn, the floor is lava, twister of mr. bucket. 

 

Om de band met je gezin of familie te verbeteren is het niet nodig om te kijken naar het soort spel. Het draait om de bezigheid met elkaar en het echte contact tijdens het spelen van een spel. Zo zou de band met anderen ook verbeterd kunnen worden op andere manieren. Je hoeft niet aan tafel te zitten met z’n allen, een uitje is ook een manier om het contact te verbeteren. Zolang er maar geen digitale apparaten in het spel nodig zijn. Deze verstoren het echte contact, de communicatie maar ook een beetje de concentratie. 

 

Neem de tijd

Sporten of buiten spelen verbetert ook vaak de band tussen twee individuen. Zo motiveer je elkaar en is het een echte overwinning wanneer je doel is bereikt. Eigenlijk draait het verbeteren van een band vooral om het samenwerken of samen spelen. Dit is waarom een spel een uitgesproken kans is om elkaar beter te leren kennen. Tot slot is het spelen van een spel een hobby van veel mensen. Het doorbrengen van tijd met elkaar komt niet voor iedereen vaak voor. Daarom nemen mensen graag de tijd om echt even te gaan zitten en met elkaar iets leuks te doen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten