Welke vloer past het beste bij mijn woonstijl?

Ga je binnenkort verhuizen? Of heb je zin om het interieur compleet om te gooien? De vloer vormt de basis van je woning en het is daarom erg belangrijk dat je de juiste vloersoort kiest. Houd je van strak en modern? Of ben je helemaal weg van de landelijke of romantische stijl? Waar je ook van houdt, voor iedere woonstijl is er een geschikte vloer. In dit artikel geven we je drie handige tips, zodat jij straks de perfecte vloer in je woning hebt liggen.

Wat is jouw woonstijl?

Voordat je zomaar een vloer gaat aanschaffen, is het belangrijk om jezelf een aantal dingen af te vragen. Wat is jouw woonstijl nu precies en welke materialen vind je echt mooi? Er zijn tientallen verschillende stijlen en dit kan het soms lastig maken om een keuze te maken. We zetten een aantal bekende stijlen voor je op een rij:

 

  • Basic
  • Modern
  • Landelijk
  • Romantisch
  • Bohemian
  • Industrieel

 

Wist je dat je woonstijlen heel goed met elkaar kunt combineren? Een landelijk interieur kan bijvoorbeeld een klassiek tintje hebben en de industriële stijl kan worden gecombineerd met een modern interieur. Als je weet welke woonstijlen je leuk vindt, kan je op zoek gaan naar de bijpassende vloer.

Verschillende materialen

Niet alleen uiterlijk speelt een rol bij het kiezen van een nieuwe vloer, ook de praktische eigenschappen zijn van belang. Kies je voor een klassieke houten vloer? Of ga je toch voor het gemakkelijke laminaat? Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Hier moet je natuurlijk rekening mee houden en we adviseren dan ook om van tevoren voldoende informatie te winnen. Kijk eens rond op het internet of ga langs in een showroom en laat je adviseren door een specialist. Een aantal aspecten waar je op moet letten zijn: onderhoudsgemak, levensduur, krasbestendigheid en natuurlijk de prijs.

De gietvloer past in ieder interieur

Een vloer die in elk interieur tot zijn recht komt is de gietvloer. Deze vloer is de laatste jaren ontzettend populair geworden en wij snappen eerlijk gezegd wel waarom. De gietvloer is strak, heeft een prachtige uitstraling en biedt ook nog eens diverse praktische eigenschappen. Zo is de gietvloer bijvoorbeeld volledig naadloos en bevat geen vervelende naden en kieren. Hierdoor wordt het schoonmaken een eitje. Daarnaast zijn er onwijs veel kleuren verkrijgbaar, zodat de vloer perfect bij de rest van het interieur past. Ben je benieuwd geworden? Neem gerust een kijkje op de website van Coatingvloer. Hier vind je niet alleen heel veel inspiratie, maar ook alles wat je wilt weten over de eigenschappen van de gietvloer.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten