Wat kost het plaatsen van een gietvloer?

Het plaatsen van een nieuwe vloer is geen alledaags klusje. Het is daarom ook meer dan logisch dat er goed wordt nagedacht over de keuze van de vloer. Wil je een gietvloer in je woning laten plaatsen? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten van dit klusje. We kunnen niet zo 1-2-3 de prijs van een gietvloer noemen. Dit hangt namelijk af van een aantal verschillende factoren, zoals het soort materiaal, de oppervlakte en de voorbereidingskosten.

Verschillende soorten gietvloeren

Zoals je misschien wel wist, zijn er een aantal verschillende soorten gietvloeren. Elke vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen waar rekening mee moet worden gehouden. Een Polyurethaan vloer is een kunststof vloer die vooral in woonhuizen wordt geplaatst. De Epoxyvloer daarentegen is meer geschikt voor industrieel gebruik en beschikt over hele andere eigenschappen. Daarnaast bestaan er ook cementgebonden en betonlook vloeren. De prijs van de gietvloer hangt af van de soort die je kiest, maar je zult ook rekening moeten houden met andere factoren.

Hieronder geven wij een klein overzicht van de prijzen per type gietvloer. Houd er rekening mee dat deze bedragen geschat zijn en in werkelijkheid hoger of lager kunnen uitvallen. Als je de gietvloer in een kleine ruimte wilt laten plaatsen, bijvoorbeeld de badkamer of studeerkamer, wordt er vaak een vast tarief gehanteerd.

  • Polyurethaan

De prijs per vierkante meter bedraagt ongeveer €80 tot €120.

  • Epoxyvloer

Het Epoxy materiaal kost ongeveer €70 tot €120 per vierkante meter.

  • Cementgebonden/Betonlook

De prijs van de cementgebonden en betonlook vloer is afhankelijk van de samenstelling van het materiaal, maar houdt in ieder geval rekening met €75 tot €120 per vierkante meter.

Houd rekening met bijkomende kosten

Niet alleen het type vloer heeft invloed op de kosten van het plaatsen van de gietvloer, er komen nog een aantal dingen bij kijken. In veel gevallen geldt: hoe groter het oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Het kan dus voordeliger zijn om de gietvloer op de gehele benedenverdieping of in de gehele woning te laten plaatsen. Daarnaast kunnen er voorbereidingskosten in rekening worden gebracht. Het is namelijk erg belangrijk dat de vloer glad en egaal is voordat de gietvloer wordt gegoten. Dit klusje zou je zelf kunnen doen om geld te besparen.

Een gietvloer op maat

Een van de voordelen van een gietvloer is dat deze helemaal op maat kan worden gemaakt. Heb je vaak last van koude voeten? Dan is het mogelijk om vloerverwarming te integreren. De gietvloer is namelijk gemaakt van redelijk dun materiaal waardoor de warmte goed verspreid kan worden. Daarnaast kan er ook een antisliplaag worden aangebracht. Voor de prijs van een op maat gemaakte gietvloer verwijzen we je naar gietvloer.net. Hier kun je een gratis offerte aanvragen, zodat je wellicht meer inzicht krijgt in de kosten. Heb je niet zo’n groot budget? Geen zorgen, er zijn genoeg goedkope gietvloeren verkrijgbaar.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten