Wat zijn kunststof kozijnen?

VL wonen

Kunststof is een vorm van plastic en staat voor ongeplasticeerd polyvinylchloride. Het staat ook bekend als hard PVC vanwege het feit dat het hard en niet flexibel is. Het is bestand tegen PVC dat vaak wordt gebruikt voor leidingwerk en raamkozijnen. Lees in dit artikel meer over raamwerk van Bermon.

Waarom is kunststof een goed materiaal voor kunststof kozijnen?

Het is bewezen dat kunststof uitstekende prestaties en duurzaamheid biedt, het gaat lang mee en vereist zeer weinig onderhoud, waardoor het het perfecte materiaal voor uw ramen is. Het staat ook bekend om zijn thermische efficiëntie, geluidsisolatie en fantastische prijs-kwaliteitverhouding.

 

De voordelen van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn een geweldige optie als u op zoek bent naar nieuwe dubbele beglazing om uw huis te isoleren. We hebben hieronder enkele van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • kunststof is een lichtgewicht materiaal, waardoor kunststof dubbele beglazing snel en eenvoudig te plaatsen is.
  • kunststof vensters zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken
  • kunststof is een van nature warm materiaal en de frames met meerdere kamers van kunststof zijn over het algemeen betere thermische isolatoren dan aluminium.
  • kunststof kan in uitstekende staat tot 20 jaar meegaan.

 

Kiep- en draai ramen

Draai- en kiepramen zijn al lang een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege hun weersbestendigheid en veiligheidskenmerken. Deze ramen zijn erg praktisch en veelzijdig omdat ze zijn voorzien van een scharniermechanisme waardoor ze op twee manieren geopend kunnen worden. Draai-kiepramen kunnen naar binnen worden geopend of kunnen van onderen worden gekanteld zodat de bovenkant van het raam schuin de kamer in loopt. De kleinere opening kan helpen bij ventilatie en ook bij de veiligheid, omdat niemand door de opening kan passen.

 

Voordelen van draai- en kiepramen

Zoals eerder vermeld bieden draai-kiepramen veel flexibiliteit als het om ventilatie gaat. U hoeft uw raam niet helemaal open te hebben staan ​​om lucht in huis te laten, u kunt het eenvoudig kantelen. Dit ontwerp zorgt er ook voor dat er geen regenwater in huis komt door de kanteling. Deze ramen hebben een enorme mate van flexibiliteit waardoor ze perfect zijn voor kleinere ruimtes zoals een badkamer. U kunt deze ramen openen zonder dat een groot raam terug de kamer in slingert.

Last but not least zijn deze ramen zowel van binnen als van buiten heel gemakkelijk schoon te maken zonder gebruik te maken van ladders of het risico te lopen buiten je raam te leunen, dit betekent dat ze na installatie gemakkelijk te onderhouden en gebruiksvriendelijk zijn.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten