Dit moet je weten over payroll

VL wonen

Het kan zijn dat je het ergens hebt gelezen; Payrolling. Dit houdt in dat je in loondienst bent onder een payroll bedrijf, maar je werkgever stuurt je nog steeds aan. Het payroll bedrijf neemt dus werk uit handen van jouw werkgever. Hierdoor heeft jouw werkgever meer tijd over voor andere taken, en als werknemer krijg je de meest professionele hulp! Het is dus een win-win situatie. Meer weten over Payroll? Lees dan snel verder!

Werkgeverrisico 

Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen kan een payrollorganisatie veel waarde toevoegen aan het bedrijf. Een payrollorganisatie neemt namelijk alle taken rondom personeelsadministratie over. Het kan namelijk iedere werkgever overkomen; een arbeidsongeschikte of zieke werknemer. Het is mogelijk dat dit je 12 jaar lang geld gaat kosten. Met Payroll is dit niet het geval, zij betalen de zieke werknemers door. Door samenwerking met een Payroll organisatie heb je dus veel meer vrijheid. 

 

Flexibiliteit 

Je hebt met Payroll de mogelijkheid om flexibel met je personeel om te gaan. Wanneer jij je medewerkers in dienst neemt, kan je drie contracten binnen drie jaar aanbieden. Hierna moet je een werknemer vast aannemen. Met Payroll is dit niet het geval,  de flexibiliteit zit namelijk in de dienstverlening van Payroll en dus niet in het contract. 

Het verschil tussen payroll en vaste dienst

Vaak als je via payroll werkt heb je een ander cao dan werknemers die direct in dienst zijn bij het bedrijf. Meestal hebben de payrollers het cao van de ABU. Dit houdt in dat jouw arbeidvoorwaarden kunnen afwijken, maar over je loon hoef jij je zeker geen zorgen te maken. Het kan zijn dat je in het begin nog niet zoveel verdient als je collega’s die vast in dienst zijn, maar dit is meestal niet het geval. Maar als dit wel het geval is verdien je zeker na 26 weken even veel.  

 

Payroll select

Enthousiast geworden over het payroll systeem? Of wil je meer weten? Neem dan een kijkje op www.payrollselect.nl. Payroll Select is de specialist op het gebied van payrolling. Je kan hier met al je vragen terecht. Vul het formulier in, stuur ze een e-mail of bel ze op. Payroll select helpt je graag verder!

 

https://www.payrollselect.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten