Snel warm water dankzij de elektrische boilers van DAT.

Snel warm water dankzij de elektrische boilers van DAT.

Een boiler zorgt letterlijk voor warmte in je woning. Dat is heel prettig, want zo kun je genieten van een warm bad of douche na een dag hard werken. 

Een boiler is niets anders dan een vat gevuld met water met verwarmingselementen en anodes. Het water wordt verwarmd door het stroomnet totdat het gebruikt wordt. Het is dus gewoon een warmwater opslagtank. Het vat is echter wel extra goed geïsoleerd, zodat het water lang warm blijft. 

Elektrische boilers maken gebruik van stroom ipv gas, dat is niet alleen millieuvriendelijker, de nieuwste boilers van het bekende merk DAT, zijn verrassend voordelig in aanschaf en zijn indrukwekkend energiezuinig! Neem de DAT Nofer ECO Plus en de DAT Nofer Quality Pro. 
Beide extra goed geïsoleerd door een dikke uit het allenieuwste soort polyurethane foam gemaakte isolatiewand zodat het water nog langer warm blijft. Zo kan je energie besparen als je bijvoorbeeld dag- nachtstroom hebt. Bovendien heeft dit boilervat slechts 1 lasnaad, wat zorgt voor een extra duurzame werking! 

De supersnelle opwarmtijd wordt mogelijk gemaakt door het 1500(!)Watt verwarmingselement. 

  

 

De boilers zijn er in verschillende volumes; van de DAT Nofer ECO Plus is er een handige 10 liter up, een 30, 50, 80 en 100 liter en van het het type Quality Pro is er een 50, 80 en een 100 liter. Maar er is meer…

Van hetzelfde merk is er de Aparici Eficiente. Deze elektrische boilers zijn plat en hebben een diepte van slechts 28 centimeter. Hierdoor kunnen deze elektrische boilers met hun fraaie uiterlijk gewoon in het zicht gehangen worden.

 

De elektrische boilers van DAT-Aparici Eficiente zijn, anders dan de eerder genoemde DAT-Nofer Quality Pro, uitgerust met een dubbele tank met in elke tank een eigen verwarmingselement en een eigen anode en kan er gekozen worden uit verschillende Wattages; 800, 1200 of zelfs 2000Watt. Een uitkomst als de boiler ergens moet hangen waar niet altijd veel stroom aanwezig is zoals bij zomerhuisjes of een camping.

De elektrische boilers van dit type zijn verkrijgbaar in 30, 50, 80 en 100 liter.

 

Dan is er nog de DAT-Aparici ECO Smart, deze boilers zijn… slim!

De ECO Smart meet namelijk de eerste zeven dagen je verbruik en aan de hand van een speciaal algoritme programmeert de boiler zichzelf op zo’n manier dat er zo min mogelijk energie verbruikt zal worden.

Al deze, maar ook vele andere merken boilers staan op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu. Neem eens een kijkje op deze website voor meer informatie en handige tips en links.

 

 

 

 

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten