Waarom je de Gira LED-dimmer moet kopen

Met verlichting kan je een leuke sfeer creëren in huis – of je nu voor de TV wil liggen of samen een bordspel wil spelen. Gedimde ledverlichting is een perfecte manier om jouw kamer een knusse sfeer te geven en tegelijkertijd geld te besparen.

Maar weet jij hoe een led-dimmer werkt of wat de kenmerken van de Gira led dimmers zijn? Lees verder om meer te weten over de Gira led dimmer.

Hoe werken dimmers?

Met LED-dimmers kun je de elektrische stromen regelen en schakelen om de helderheid van jouw verlichting op het gewenste niveau in te stellen. Deze technologie werkt volgens het principe van de fasegestuurde of faseafsnijdingsregeling. Beide methoden zijn middelen om elektrische apparaten te besturen die op wisselstroom werken.

Met een dimschakelaar kan je de lamp aandoen. Wanneer je aan de schakelaar draait ga je er in feite voor zorgen dat de stroomtoevoer afgesloten wordt. Een dimschakelaar zal in erg korte tijdspannes – bijvoorbeeld 100 keer per seconde, afsluiten waardoor de helderheid van het licht aangepast kan worden. Hoe minder onderbrekingen hoe helderder het licht.

De Gira Led Dimmer

De Gira Led Dimmer is een van de beste en meest populaire dimmers van dit moment. Wij gaan hier alvast dieper in op waarom je best een Gira Led Dimmer kan kopen.

  1. Mooie lichteffecten

Licht heeft meer invloed op ons leven en welzijn. Met de juiste lichtinstellingen kunnen ruimtes uitgelicht worden, sfeer veranderen en werkplekken perfect verlicht worden.

Gira biedt een heleboel verschillende dimoplossingen en bedieningsapparaten. Draaien, tikken of aanraken – de verscheidenheid aan LED-dimmers aangeboden door Gira is enorm. Via een nevenunit kunnen jouw lampen zelfs met andere lampen worden gecombineerd.

  1. Slimme verlichting met Gira LED Dimmer

Met de Gira LED-dimmer integreer je talloze opties voor comfortabele automatisering en lichtregeling in jouw Smart Home. Via een draadloos of bedraad systeem kun je de lichttechniek bij jou thuis in een netwerk opnemen.

De Gira HomeServer biedt toegang tot alle lichtbesturingscommando’s. Met de intelligente besturingseenheid Gira G1, Gira Control 9 en Gira Control 19 touchscreens heb jij je aangesloten lichtbronnen binnen handbereik. Zo kun je  lichtbronnen samenvoegen om de kamers in een handomdraai te verlichten en individuele helderheidsniveaus te definiëren.

Pas je verlichting aan met de Gira HomeServer-app door uw tablet of smartphone zodat je zelfs de zetel niet meer uit moet om het licht aan te doen!

  1. Comfortabel dimmen met de Gira LED-dimmer

Creëer de juiste lichteffecten op een gemakkelijke manier. Alleen een Gira LED-lamp en een korte tik met de vinger is voldoende om het licht in en uit te schakelen.

Raak de schakelaar lang aan om het licht continu te dimmen. Door het bovenste gedeelte van de schakelaar aan te raken, wordt het licht helderder en wanneer je het onderste gedeelte van de schakelaar aanraakt dimt het licht.

  1. De oplossing voor het perfecte licht

Met de Gira LED-draaidimmer dim je je gloeilampen, led- en halogeenlampen eenvoudig met de hand. Creëer in een mum van tijd het juiste lichteffect en bespaar tegelijkertijd energie.

Om te voorkomen dat de leddimmer bij overbelasting of kortsluiting beschadigd raakt, is elke Gira leddimmer beveiligd met automatische overtemperatuurbeveiliging en elektronische kortsluitbeveiliging. Op die manier ben je er altijd zeker van dat je op een veilige manier al je lampen kan dimmen.

  1. Bedien meerdere lichten met de een en dezelfde dimmer

Met één drukknop bedien je gemakkelijk twee of meer lampen onafhankelijk van elkaar. Gira biedt een dubbele functie in één besturingseenheid.

Op die manier hoeft je hele muur niet vol drukknoppen en dimmers te staan en kan je makkelijk en snel lampen besturen en dimmen.

https://www.gira-schakelmateriaal.com

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten