Wat zijn e-liquids in een vape en hoe werken ze nou precies?

Wat zijn e-liquids?

E-liquids bestaan ​​uit plantaardige glycerine en propyleenglycol. Dit zijn beide organische stoffen die in veel voedingsmiddelen voorkomen. Ze worden gebruikt in elektronische sigaretten om door verhitting te verdampen. De e-liquid component wordt geabsorbeerd door een spoel van katoen en verwarmd door een batterij. Eenmaal verwarmd, verandert de e-vloeistof in damp die kan worden ingeademd. Het is van cruciaal belang om te overwegen wat voor soort damp u van uw e-vloeistof wilt hebben voordat u deze aanschaft. Liever veel damp, weinig damp of zachte koele damp? Je moet ook overwegen of je DL vaping e-liquid of MLT vaping e-liquid wilt. Maakt het je uit hoeveel de vape kost? Bovendien, welk nicotinegehalte wil je?

E-liquid opties worden geleverd met verschillende niveaus van nicotine. Sommige zijn nicotinevrij, terwijl andere een hoog nicotinegehalte hebben. U kunt elke optie kiezen die u verkiest! In dit artikel leggen we alles uit wat van belang is en tips voor e liquid kopen

E-vloeistofverschillen omvatten fysieke kenmerken, zoals kleur en viscositeit. Het belangrijkste aspect van e-liquid is smaak. Er zijn talloze verschillende smaken beschikbaar, waaronder dessert- en fruitopties. Verschillende merken e-liquid hebben verschillende productiemethoden en kwaliteitsniveaus. Ze bevatten allemaal dezelfde basisingrediënten. E-vloeistof wordt geleverd in verschillende nicotinegehaltes die worden aangegeven in milligram of mg. Sommige e-liquid versies bevatten geen nicotine.

Normale nicotine en nicotinezout (nic-salt)

Er zijn twee soorten traditionele nicotine, afgezien van nic-zout. Nic-zout heeft een lagere pH en wordt sneller door het lichaam opgenomen dan traditionele nicotine. Dit maakt het prettiger bij het binnenkomen in de keel. U kunt meer lezen over nic-salt en freebase nicotine in ons artikel.

Propyleenglycol en plantaardige glycerine worden in het Nederlands PG en VG genoemd. Bij het verwijzen naar de verhouding van deze twee componenten in e-vloeistof, wordt dit aangegeven als een percentage. Sommige e-liquids hebben bijvoorbeeld een verhouding van 50% PG tot 50% VG, terwijl andere een andere verhouding hebben. De ingrediënten van een vape-vloeistof zijn cruciaal voor de vape-ervaring. Een voorbeeld is 70% PG / 30% VG. De verhouding van deze stoffen is essentieel omdat ze invloed hebben op smaak, dampproductie en keelpijn. VG zorgt voor meer damp en is zachter voor de keel; terwijl PG meer smaak geeft en de keel prikkelt. Voor beginners is het altijd een goed idee om te beginnen met een PG/VG-verhouding van elk 50%. Als je eenmaal meer bekend bent met vapen, kun je verschillende verhoudingen proberen.

Voor e-liquids moeten verschillende ingrediënten met elkaar worden gemengd:

Nicotine is een optioneel ingrediënt.
Propyleenglycol wordt gebruikt als smaakstof.
Plantaardige glycerine is verantwoordelijk voor de damp die vrijkomt bij het vapen.
Het woord “aroma” betekent “aroma”.
Gezuiverd water is gedestilleerd water.

 

Weten welke PG/VG-verhouding u nodig heeft, is cruciaal!

Het is belangrijk om de juiste PG/VG-mix te gebruiken bij het vapen. Dit komt omdat het mengsel van invloed is op wat voor soort spoel wordt gebruikt, wat voor soort stroombron wordt toegepast en uw inhalatiemethode.

De viscositeit van e-vloeistof – of hoe dik deze is – wordt grotendeels bepaald door het gehalte aan plantaardige glycerine. Over het algemeen zijn dunnere e-liquids beter geschikt voor coils met een hogere weerstand rond de 0,6 ohm. Aan de andere kant zijn dikkere e-liquids beter voor coils met een lagere weerstand rond de 0,6 ohm. Gebruik altijd het juiste vape-sap voor de spoel die je gebruikt; dit zorgt voor de best mogelijke dampervaring. Dikkere e-liquids met een VG-percentage tussen de 50% en 0,5 zijn het beste voor coils met hogere weerstanden. Spoelen met een lagere weerstand laten meer elektrische stroom door, wat leidt tot een sterkere verdamping. Te veel verdamping kan leiden tot een droge hit, daarom is het belangrijk om het VG-percentage van de coils nauwlettend in de gaten te houden tijdens het vapen. Zoeken op de e-liquids pagina naar 50% propyleenglycol en 50% plantaardige glycerine levert de beste resultaten op. Door voor deze optie te kiezen, kunt u het uzelf zo comfortabel mogelijk maken en risico’s vermijden. Goed experimenteren met je vape vereist de juiste combinatie van vloeibare propyleenglycol en plantaardige glycerineverhoudingen en vape-spiraalweerstanden. Als een van uw spoelen doorbrandt, raadpleeg dan ons assortiment spoelen en pods voor een geschikte vervanging.

Bij het overwegen van de dikte van een spoel, moet u de relatie tussen de spoel en zijn weerstand onderzoeken. U moet ook rekening houden met de grootte van de openingen op de spoel; typisch hebben spoelen 2 tot 4 openingen. Dikke e-liquids gaan moeilijker door kleinere openingen in coils. Kleine spoelopeningen zijn niet geschikt voor e-liquids met een hoge VG. Hierdoor loopt de spoel het risico door te branden tijdens het verdampen.

De ideale MTL- en DL-vapingvloeistoffen hebben een PG/VG-verhouding. Door de verhouding van PG tot VG aan te passen, kunt u de levensduur van uw spoel verlengen.

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn bij het kopen van e-liquid. Vraag bij twijfel altijd advies; koop bovendien altijd bij vertrouwde merken. Sommige e-liquids zijn online te vinden van niet-gecertificeerde merken die niet aan de vereisten voldoen. E-liquids kopen bij een vertrouwde vape shop is altijd verstandig. Daardoor weet je dat je e-liquids van gecertificeerde en kwalitatieven merken koopt.

https://vapeloo.shop

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten