Wat zijn de voordelen van zand zuigen?

Tegenwoordig wordt zand zuigen veelvoudig gebruikt als alternatief van graven. En dat is niet voor niks. Er zitten namelijk heel wat voordelen aan het zuigen van zand. Je leest er alles over in dit artikel.

Zand zuigen gaat sneller

Het kost heel veel tijd om een grote hoeveelheid zand te graven. Elke keer een schep zand weghalen, gaat niet zo snel. Bovendien kost het je een hele hoop moeite. Een zandzuiger daarentegen, werkt veel sneller. De machine kan enorme hoeveelheden zand tegelijkertijd verplaatsen. Bovendien heb je er zelf geen omkijken meer naar. Je kunt het werk uitbesteden aan een professional, waardoor jij lekker achterover kunt gaan zitten.

Geen graafschade

Als je zelf zand graaft, gaat het er vaak wat lomp aan toe. Zo kun je onbedoeld kabels en leidingen die in de grond liggen, beschadigen. Bij het zuigen van zand is de kans hierop vele malen kleiner. De zuigwagens werken heel precies en secuur. Bovendien zijn ze op afstand bestuurbaar en kan ervoor gezorgd worden dat kabels en leidingen vermeden worden. 

Zandzuigers zijn overal inzetbaar

Zandzuigers zijn op zo’n manier ontworpen, dat ze overal bij kunnen. De machines zijn dus perfect te gebruiken in kleine ruimtes, zoals kruipruimtes. Ook kunnen ze bij moeilijk bereikbare plekken. Zelfs in grote risicogebieden, denk hierbij aan havens, kunnen de machines veilig hun werk uitvoeren. Je hoeft niet bang te zijn dat iets wordt beschadigd of dat er een risico op gevaar ontstaat. Meer weten over het inzetten van zuigwagens? Kooiker Zuigtechniek is al meer dan 15 jaar specialist op het gebied van zuigtechniek en adviseert je graag.

Je kunt precies de gewenste laagdikte aangeven

Als je zelf zand graaft, weet je niet precies hoeveel zand je verwijdert. Als je nog wat zand wilt overhouden, kun je niet anders dan dit puur op gevoel doen. Gelukkig zijn zandzuigers hier heel nauwkeurig in. Bij het zuigen van zand heb je de mogelijkheid om precies aan te geven wat je gewenste laagdikte is en de machine zal aan die wens voldoen. Ook kijkt de bestuurder van de zandzuiger naar jouw specifieke situatie en past hij of zij hier de werkzaamheden op aan.

 

https://kooikerzuigtechniek.nl/zand-zuigen

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten