Tips voor het kiezen van de juiste keukenverlichting

Als je in de keuken aan het werk bent dan wil je wel graag dat de plek waar je aan het koken bent goed verlicht is. Dit is wel zo handig bij het snijden en bereiden van al het eten. Er zijn verschillende manieren waarop je je keuken op een goede manier kan verlichten. Bij het kiezen van keukenverlichting heb je de keuze uit verschillende soorten verlichting. Van ledstrips tot ledspots: er zijn genoeg mogelijkheden om je keuken op een simpele maar efficiënte manier te verlichten.

Plaatsing

In de keuken is het handig als alles goed en evenredig wordt verlicht. Het is wel zo fijn dat je goed kunt zien als je met scherpe messen in de weer bent. Daarom is het belangrijk dat je op strategische plekken de led strip ophangt of plakt. Hang een strip boven het aanrecht zodat het aanrechtblad goed verlicht is.  Als je hoge muren hebt in je keuken is het ook leuk om helemaal rond om de muur tegen het plafond led strips te plakken. Zo komt er vanaf boven vrij evenredig licht naar beneden. Ook kastjes die vrij hoog hangen kunnen extra belichting gebruiken. Plak bijvoorbeeld daaronder een led strip of je kan ze ook in de kastjes plaatsen zodat je beter kunt zien wat erin zit. 

Soorten lampen

Naast dat led strips heel handig en leuk zijn, zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende soorten verlichting die je kunt kiezen voor in de keuken. Wat bijvoorbeeld ook handig is is als je op de plek waar je veel aan het werk bent, zoals bijvoorbeeld het aanrecht, een beweegbare lamp hebt. Deze kan je met een soort mechanische arm aan de muur bevestigen. Zo kan je als je moet verplaatsen de lamp met je meebewegen of zorgen dat er geen schaduw valt op je snijplank. Je kan ook kiezen voor een grote lamp aan het plafond die een groot oppervlak verlicht. Het hangt helemaal af van jouw smaak en voorkeur.

Soorten verlichting

Naast dat er veel verschillende lampen zijn heb je ook veel verschillende verlichting en daarmee wordt de kleur van de lamp bedoeld. Je hebt bijvoorbeeld lampen die warm licht uitstralen of koud licht. Maar je hebt ook lampen die je kan instellen in verschillende kleuren. Dit is misschien niet altijd even toepasselijk in een keuken maar kan wel voor leuke effecten zorgen als je bijvoorbeeld bezoek hebt. Het meest voor de hand liggende is een warme kleur voor je lampen, dat straalt gezelligheid uit. In het geval dat je kiest voor ledstrips is het dan ook aangeraden om voor RGBW ledstrips van LEDStripXL te kiezen. Het warme licht van deze ledstrips geeft een sfeervolle uitstraling.

https://www.ledstripxl.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten