Wat zijn de voordelen van een groen dak bij je woning?

VL wonen

Er kan worden gesteld dat er de voorbije jaren door zeer veel mensen voor is gekozen om een groen dak te realiseren op hun woning. De reden waarom mensen daarvoor kiezen kan in de praktijk eigenlijk sterk uiteenlopend zijn. Voor heel wat van deze personen geldt bijvoorbeeld dat ze zich gewoon aangetrokken voelen tot de uitstraling waar een dergelijk dak over beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan er namelijk worden vastgesteld dat er ook heel wat extra, niet visuele voordelen aan verbonden zijn. Zou jij ook graag een glashelder beeld willen hebben van alle interessante voordelen die zijn verbonden aan het realiseren van een groen dak? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Een groen dak zorgt voor een waardevermeerdering voor je woning

Voor het realiseren van een doorsnee groen dak met een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter kan je rekening houden met een kostenplaatje dat ergens is gelegen rond de 5.000 à 6.000 euro. Je krijgt echter behoorlijk wat in ruil voor dit prijskaartje. Het is namelijk zo dat je dak in één klap beter zal worden beschermd tegen invloeden van buitenaf. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat de isolatiewaarde van je woning een stevige boost krijgt. Het is algemeen bekend dat er heel wat warme lucht via het dak de woning verlaat. Op het ogenblik dat er sprake is van een groen dak wordt er echter een natuurlijke (extra) isolatielaag gecreëerd wat voorkomt dat warme lucht vlot kan ontsnappen. Je zal aan het einde van het jaar gegarandeerd kunnen vaststellen dat dit de hoogte van je energiefactuur alleen maar ten goede is gekomen.

De levensduur van je dak krijgt een aanzienlijke boost

Een zeer belangrijk voordeel waar veel mensen niet bij stilstaan bij het realiseren van een groen dak heeft betrekking tot de meerwaarde die wordt gecreëerd voor de levensduur van het dak. Het is namelijk zo dat het realiseren van een groen dak in de praktijk kan zorgen voor een verlengde levensduur van zomaar even 20 jaar. Het spreekt voor zich dat het altijd zeer belangrijk is om te proberen om de staat van je woning zo optimaal mogelijk te houden. Dit geldt zeker voor het dak. Op het ogenblik dat er kosten ontstaan aan het dak is het namelijk zo dat deze al snel zeer hoog kunnen oplopen. Door het plaatsen van een groen dak vindt er echter een verlenging van de levensduur van je dak plaats met zomaar even 20 jaar. Als dat niet interessant is!

Er wordt een meerwaarde voor ons milieu gerealiseerd

Het is zeker niet alleen maar zo dat een groen dak realiseren uitsluitend een voordeel met zich meebrengt voor het pand en de eigenaar. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er ook een aantrekkelijke meerwaarde door wordt gecreëerd voor onze natuur. Ook dat is natuurlijk erg belangrijk. Voor een groendak van TOPGROEN geldt onder meer dat ze ervoor zorgt dat schadelijke stoffen uit de lucht kunnen worden gefilterd. Het spreekt voor zich dat dit niet alleen leidt tot een gezonde omgeving voor jou om in te wonen, maar dat het ook ons milieu alleen maar ten goede komt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten