Lees hier waarom je moet kiezen voor een zit sta bureau

VL wonen

Ben jij op zoek naar een goed bureau? Dan is het zeker aan te raden om voor een zit sta bureau te kiezen. Waarschijnlijk zul je jezelf nu afvragen wat de reden is om voor dit type bureau te kiezen. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten waarom je voor een zit sta bureau dient te kiezen. Hierdoor weet je zeker dat je van alle informatie bent voorzien om zodoende een goede beslissing te maken waar je daadwerkelijk iets aan hebt. Mocht je aanvullende informatie willen? Dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist op dit gebied zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

Een zit sta bureau voorkomt rugklachten

Een van de belangrijkste redenen om voor een zit sta bureau te kiezen is omdat er minder kans is op rugklachten. Als je namelijk staat heeft de wervelkolom een betere houding ten opzichte van zitten. Zo zorgt het staan namelijk voor een meer evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug. Kortom, ben jij op zoek naar een bureau dat je kan helpen je gezondheid te doen bevorderen? Dan is het zeker aan te raden om voor dit type bureau te kiezen. Gezondheid is namelijk van groot belang en om deze reden is het goed dat een bureau waar je bij kunt staan een positieve bijdrage heeft.

Je bent een stuk productiever

Wanneer we kijken naar de productiviteit is het aanschaffen van een zit sta bureau zeker geen verkeerde keuze. Als je namelijk staat worden de hersenen actiever. Besluit je dus staand te gaan werken na bijvoorbeeld de lunch of een koffiepauze, dan zul je merken dat het lastiger is om in te dutten. Kortom, op de lange termijn zul je dus merken dat staand werken zorgt voor een positieve bijdrage aan de productiviteit. Om deze reden zie je ook steeds vaker dat werkgevers besluiten om een vergoeding te verstrekken voor thuiswerkplekken waar een zit sta bureau onderdeel van is. Ben jij benieuwd of jouw werkgever jou ook tegemoet wilt komen met betrekking tot het aanschaffen van een bureau waarbij staan een optie is? Neem dan direct contact op met je leidinggevende en bespreek het. Nee heb je en ja kun je altijd krijgen.

Je kunt tijd besparen

Tot slot is het ook nog eens goed om te benoemen dat vergaderingen over het algemeen tijd in beslag nemen. Diverse onderzoeken hebben echter aangetoond dat als je vergaderingen zou veranderen naar staand vergaderen je hier tijdwinst kunt boeken. Uit deze onderzoeken is namelijk gebleken dat deze tijdwinst wel kan oplopen tot maar liefst 25% zonder dat de kwaliteit van de werkzaamheden hieronder lijdt. Kortom, het aanschaffen van een zit sta bureau is zeker geen verkeerde gedachte voor zowel de werkgever als de werknemer. Maak altijd de mogelijkheden met je leidinggevende bespreekbaar zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan als je het bureau al hebt gekocht. Wordt het niet vergoed? Ook dan is het aan te raden om dit type bureau aan te schaffen in het kader van kwaliteit en gezondheid.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten