VL Wonen
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van composiet terrasplanken

Heb jij plannen voor het aanleggen van een vlonder? Grote kans dat je – terecht – onderzoek doet naar de mogelijkheden, waaronder de materiaalopties. Overweeg je om composiet terrasplanken te gebruiken in jouw nieuwe vlonder? Hieronder lees je de voordelen van kunststof terrasplanken.

Wat is composiet?

Composiet wordt ook wel WPC (Wood Plastic Composite) genoemd. Composiet betreft een combinatie van kunststof en houtvezels. Wees je ervan bewust dat composiet en kunststof terrasplanken niet hetzelfde zijn. De composiet planken bestaan uit een combinatie, waar kunststof vlonderplanken volledig uit kunststof bestaan.

Duurzaam composiet

Composiet kent meerdere voordelen, denk aan duurzaamheid. Je wilt het terras een moderne en verzorgde look geven, waar je met composiet terrasplanken gelijk milieubewust bezig bent.  Iedere plank is immers identiek en kennen geen verschil in structuur en patroon. De composiet vlonderplanken hebben een vlak oppervlak, waar je – in tegenstelling tot hout – geen splinters aan overhoudt.

Een veiliger terras

De ogenschijnlijk natuurlijke terrasplanken zijn geschikt voor iedere gast, ook veilig voor jonge kinderen, ouderen en zelfs huisdieren. Het antislip voorkomt ongelukkige valpartijen, zelfs in de buurt van het zwembad. Ondanks het eventuele water behoudt composiet haar kleur lang en goed, waardoor jij jarenlang een goede indruk op gasten kunt maken.

Een jacuzzi in de tuin? Geen probleem! Composiet planken zijn door haar samenstelling beter bestand tegen chloor en (zout)water. Naast dat het insectvrije composiet over het algemeen al weinig tijd en moeite aan onderhoud kost, is het enorm makkelijk schoon te maken. Het composiet hoeft niet eens te worden bespoten om insecten tegen te gaan.

Betaalbaar en stevig composiet

Jouw toekomstige composiet terrasplanken zullen worden verstevigd middels een onderconstructie. De afwerking is dusdanig dat de vondelplanken vrijwel naadloos op elkaar aansluiten. Composiet terrasplanken komen met een zekere stevigheid van zichzelf. De combinatie tussen kunststof en houtvezel maakt dat de planken weerbestendig zijn, de hogedrukspuit aankunnen én niet snel rotten.

Tot slot

Ben jij overtuigd van de voordelen van composiet terrasplanken? Veel mensen zijn je voor en nog altijd meer dan tevreden over hun keuze voor composiet. Steeds vaker zijn mensen op zoek naar kunststof of composiet terrasplanken. Deze zijn nu ook bij Holland Kunststof in de webwinkel te vinden, ontdek betaalbare prijzen en langdurige garantie!

Gerelateerde artikelen

Inspiratie nodig voor je toilet? 4 tips

Cadeautip: geef je baby of kind een ballenbak cadeau!

Dakscan laten uitvoeren