Wat te doen tegen snurken

Snurken is een interessante slaapaandoening die op alle leeftijden voor kan komen. Naarmate je ouder wordt zal dit echter alleen steeds slechter worden en je zal steeds harder gaan snurken. Meestal lijdt je omgeving het meest onder dit gesnurk, omdat je mensen wakker houdt. Om deze reden hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet voor wat je kunt doen tegen snurken.

Leef gezond om snurken tegen te gaan

De eerste tip die we hebben is probeer gezonder te leven. Ga je voor jezelf eens na of je echt een gezonde leefstijl hebt. Allereerst mensen met overgewicht hebben vaker een zwaardere nek en gezicht, hierdoor wordt ademhalen sowieso moeilijker en kan het leiden tot snurkproblemen. Hieronder volgen nog een aantal tips om gezonder te leven

  • Vermijd zoveel mogelijk alcohol. Alcohol ontspant je nekspieren en tong te veel, waardoor ze terugzakken en je adem stikken. Hetzelfde geldt voor slaappillen. Probeer het gebruik ervan zoveel mogelijk te beperken.
  • Door te sporten bouw je spieren op. Je keelspieren zullen ook strakker worden, waardoor het gesnurk ook verminderd kan worden.
  • Probeer grote maaltijden over te slaan vlak voordat je gaat slapen. Zware maaltijden voor het slapen gaan kunnen brandend maagzuur veroorzaken en dit kan weer snurken veroorzaken.

Wat helpt tegen snurken is je slaappositie

Snurkende mensen zijn vaak mensen die op hun rug slapen. Bij rug slapers zakken de zachte gedeeltes van je tong en gehemelte naar achteren, waardoor de luchtweg smaller wordt en dit veroorzaak het gesnurk dan. Wat je hieraan kunt doen is simpelweg je slaappositie te veranderen probeer op je zij in slaap te vallen. Als vaker wakker wordt op je rug terwijl je op je zij in slaap viel dan is je matras waarschijnlijk te hard en moet je een zachter matras hebben.

Ademhaling strips als middel tegen snurken

Tot slot wat nog helpt tegen snurken is het gebruik van ademhaling strips. Deze strips zijn een soort pleister die op de neus kan worden aangebracht. Deze pleisters zorgen ervoor dat je neus meer opent en meer lucht binnen kan krijgen. In vergelijking met andere oplossingen heeft deze oplossing de minste tussenkomst, maar aangezien de strip niet de goedkoopste is, kan het in de loop van de jaren veel gaan kosten.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten