Maak van je zitbank het centrale punt in je woning

VL wonen

Als je je woning wilt inrichten, is een zitbank kopen vaak niet zo eenvoudig. Welke kies je precies en hoe groot moet ze zijn? Wij geven jou graag hier graag wat raad zodat jij de perfecte zitbank uitkiest voor jouw woning.

 

Diverse types banken

Wat versta je precies onder een zitbank? Dat is natuurlijk de vraag. Sommigen denken dan aan een heuse 3-5 zits bank, anderen kiezen dan eerder een klein zitbankje en nog andere mensen denken dan aan een zitbank bij de eettafel. Waar je je zitbank ook wilt inzetten, maak er een gezellige plek van. Het wordt het centrale punt in je huis waar je met vrienden, je gezin of familie heerlijke uren doorbrengt. Een gouden tip: als je voldoende ruimte hebt, kies je zitbank dan liever te groot dan te klein. Zo heeft iedereen voldoende plek in de zitbank.

 

Diverse stijlen van zitmeubelen

 

Zitmeubelen bestaan al jaar en dag en ze zijn geëvolueerd tot moderne hedendaagse meubelstukken die comfortabel zijn en klasse uitstralen. Er zijn enorm veel woningstijlen en er zijn evenveel stijlen van zitbanken. Kies voor een strakke en fijne vormgeving voor je minimalistische woning. Ga voor stoer, een leren bank met een stalen onderstel bijvoorbeeld, voor je industriële pand. Voor je landelijke interieur kies je voor zachte stoffen en zachte kleuren. Je vintage woning vraagt om een bank met ronde vormen en typische kleuren uit de jaren ’60-’70 van vorige eeuw. In je Scandinavische woning kies je voor veel wit en naturel houten poten. Dit zijn echter standaard tips, volg vooral je hart en je eigen intuïtie!

 

Kies de zitbank in functie van je levensstijl

 

Als je graag flexibel bent en je interieur graag vaak verandert, dan ben je beter af met meerdere kleine zitbankjes in plaats van één grote. Of je kiest voor een zitbank die modulair opgebouwd is uit bijvoorbeeld een hoekgedeelte met daaraan losse modules gekoppeld. Een klein zitbankje zonder rug- of armleuningen kan ook als locker dienen. Als je vrij zeker bent dat je bank voor jaren op dezelfde plek zal staan, dan kies je gewoon voor een grote vaste bank. Woon je klein en heb je veel spullen? Dan is een zitbank met opbergruimte super handig.

Laat je goed adviseren

Een zitbank kopen doe je niet elke dag. Neem je tijd, neem contact op met de verkoper van de meubelzaak en laat je adviseren. Gebruik hun expertise om samen de juiste keuze te maken.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten