Je huis aankleden met textiel, begin bij een vloerkleed

VL wonen

Gezelligheid in een woning begint bij het creëren van een warme sfeer. Hoe doe je dit precies en wat heb je hier zoal voor ter beschikking? In dit artikel willen wij het hebben over de aankleding van je vloer, namelijk het vloerkleed. Waar leg je het precies, welk soort, kleur en afmeting kies je en voor welke stijl ga je? Een vloerkleed kopen is niet zo eenvoudig. Eens je het in huis hebt, heb je het immers voor jaren. Daarom willen wij jou in dit artikel wat tips geven om een mooi en stijlvol vloerkleed uit te kiezen.

Een vloerkleed rond, groot, klein, rechthoekig… wat moet het zijn?

Vloerkleden bestaan in alle maten, vormen en kleuren. Voor je salon kun je ervoor kiezen om je vloerkleed volledig onder je zetels te laten doorlopen. Dit creëert een zeer intieme sfeer en een warme aankleding. Heb je echter een bijzondere vloer waar je fier op bent? Dan kun je bijvoorbeeld een kleiner vloerkleedje onder je salontafel leggen zodat je vloer zichtbaar blijft. Zorg er wél voor dat je vloerkleed even lang of iets langer is dan dat je grote zitbank breed is. Anders komt je vloerkleed niet goed uit. In de eetkamer worden onder de eetkamertafel en de stoelen ook wel vloerkleden gelegd. Hier is de gulden regel om zowel tafel als stoelen op het vloerkleed te kunnen plaatsen. Hou ook rekening met de extra ruimte die stoelen nodig hebben als ze van onder de tafel geschoven worden. Verder kun je kleinere vloerkleedjes leggen in de slaapkamer, de kinderkamer of de hal bijvoorbeeld.

Welke vorm kies je? Denk voor je vloerkleed ook aan rond

Meestal wordt er gekozen voor rechthoekige vloerkleden. Maar je mag best eens wat anders kiezen en voor je vloerkleed rond kiezen. Ronde vormen verzachten de strakke lijnen die we tegenwoordig vaak zien in moderne woningen. Een vloerkleed met rond design springt onmiddellijk in het oog. Je kunt het bijvoorbeeld tussen het eetgedeelte en het zitgedeelte van je woonkamer leggen als eyecatcher. En uiteraard past het uitstekend onder een ronde tafel.

 

Beken kleur, ook met je vloerkleed

 

De kleur van vloerkleden bepalen voor een groot deel de uitstraling van de kamer. Kies een kleur en een print die perfect bij je stijl past. Ga voor rustige kleuren voor landelijke, romantische en industriële interieurs. Kies etnische prints voor je Scandinavische woning. Stoere tinten zoals grijs, bruin en zelfs zwart passen bij de industriële stijl. Pittige tinten en bijvoorbeeld bloemenprints gaan bij vintage woningen en Bohemian style. Vloerkleden waarin zilver en goud is verwerkt zijn ideaal voor de trendy New York style. Speel met kleuren en vormen en laat je fantasie de vrije loop!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten