Wat moet je regelen als je gaat emigreren naar Spanje?

VL wonen

Stel: je gaat, of je wilt gaan emigreren naar Spanje. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar het kan ook enorm spannend zijn. Wat je precies moet regelen als je naar dit heerlijke, warme land gaat verhuizen, leggen wij je in onderstaand artikel uit.

Wonen

Voordat je gaat emigreren is het natuurlijk belangrijk dat je een plek hebt om te wonen. Ga daarom eens op zoek naar de verschillende regio’s in het land en ontdek welke regio bij jou past. Heb je eenmaal een locatie gevonden? Bedenk dan eerst of je je inboedel (meubels en dergelijke) mee wilt nemen naar Spanje. Hetzelfde geldt voor je auto. Neem je ze mee, dan is het belangrijk dat je kijkt hoe je ze mee kunt nemen. Neem je ze niet mee, dan kan het handig zijn als je een huis met meubels aanschaft.

 

Als je dit allemaal besloten hebt, kun je echt op zoek gaan naar een huis. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je Villa Nova Real Estate inschakelen om je te helpen met de zoektocht. Niet alleen vinden zij het perfecte huis voor je, maar weten ze ook precies wat je allemaal moet doen en regelen om soepel naar Spanje te verhuizen.

Checklist

Om je verder te helpen met dingen waar je allemaal aan moet denken, hebben we een checklist voor je samengesteld. Hier kun je een aantal dingen vinden die je niet mag vergeten als je gaat verhuizen naar Spanje.

  • Je moet je natuurlijk uitschrijven bij de gemeenten in Nederland

  • Check hoe het zit met je paspoort of identiteitskaart

  • Is je rijbewijs wel geldig in Spanje?

  • Sluit een reisverzekering en een emigratieverzekering af

  • Hoe zit het met de zorgverzekering en de ziektekostenverzekering in Spanje?

  • Heb je diploma’s die je nodig hebt in Spanje? Deze kun je laten erkennen en vertalen bij Nuffic en DUO

  • Neem contact op met de belastingdienst, hier kun je een formulier aanvragen waarop je je nieuwe adres in Spanje kunt aangeven

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten