De dag van de bezichtiging: hier moet u op letten

VL wonen

Er is al meer dan genoeg geschreven over waar u op moet letten als u een huis voor de eerst keer gaat bezichtigen. Maar waar moet u als verkopende partij eigenlijk op letten? Wij stelden een overzicht voor u samen, zodat u de bezichtiging zo goed mogelijk kunt voorbereiden.

Vraag een inspectie aan bij uw makelaar

Wanneer u uw huis wilt verkopen, kunt u uw huis snel verkopen aan Bagro Vastgoed. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw huis voor een eerlijke prijs verkocht wordt. Vraag van tevoren ook een kosteloze inspectie van uw woning aan bij uw makelaar. Zij inspecteren dan van tevoren of de woning verkoopklaar is en of er nog zaken zijn die aangepast moeten worden.

Dingen die u een paar dagen van tevoren kunt voorbereiden

Hoe opgeruimder uw huis, hoe beter. Zorg ervoor dat speelgoed, huisdierenspeeltjes en rommel uit het zicht en opgeruimd zijn. Het huis hoeft echter niet onbewoond te lijken. U mag gerust een paar spulletjes zoals neutrale kaarsen en verse bloemen laten staan. Dit zorgt juist voor een aangename sfeer. Het belangrijkste is dat de overige zaken zijn opgeruimd. Rekeningen, post en persoonlijke foto’s kunt u het beste zo veel mogelijk opruimen. 

 

Zorg ervoor dat alle kamers schoon en opgeruimd zijn, en laat de functie van de kamer duidelijk zien. Zet in een slaapkamer dus geen strijkbout neer, en plaats geen spullen in de keuken die eigenlijk in de garage thuis horen. De voordeur en hal dienen tevens spik en span te zijn. Haal zoveel mogelijk jassen van de kapstok, zodat bezoekers hun jas kwijt kunnen en zich thuis kunnen voelen. Te veel persoonlijke spullen kunnen ertoe leiden dat mensen het gevoel krijgen op bezoek te zijn in andermans huis, in plaats van dat ze het gevoel krijgen dat het hún huis kan worden. Zorg er verder voor dat alle kamers brandschoon zijn. Dit geldt voor zowel de woonkamer als de keuken, badkamer, toilet, slaapkamers, hal, garage en ook de tuin.Vergeet ook niet uw huis goed te luchten. Zorg ook dat kleine klusjes zoals schilderwerk van tevoren gedaan zijn. Wilt u meer tips? Lees dan ook eens Tips hoe u snel uw huis kunt verkopen

Dingen die u op de dag zelf kunt voorbereiden

Zorg voor voldoende ventilatie: lucht uw huis, zet alle binnendeuren open zodat alles goed kan doorluchten. Zorg dat er geen vuile vaat in de keuken op het aanrecht staat, en zet eventueel een bos verse bloemen in de woonkamer. Staat het huis leeg, zorg er dan voor dat het tijdelijk gemeubileerd is. Dit kan de makelaar overigens ook voor u regelen. Hiermee verhoogt u absoluut de kans op een spoedige verkoop van uw woning. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten