Wat moet je allemaal weten over een visgraat vloer?

VL wonen

Heb jij weleens overwogen om een visgraat vloer te laten leggen bij jouw thuis? Vind je het een mooie techniek en überhaupt knappen dat mensen dit netjes kunnen leggen zonder enkele fouten te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in deze blog bespreken we alles wat je moet weten over visgraat vloeren. We gaan het hebben over de uniekheid van de vloer en dat er meer soorten visgraat vloeren zijn dan de standaard vloer.

Een unieke manier van een vloer leggen

Zoals je al aan het patroon kunt zien van deze vloer, is het een behoorlijke klus om deze vloer te leggen. Dit komt omdat de mensen die de vloer gaan leggen heel precies moeten werken met het hout, anders gaat het allemaal niet passen. Één kleine fout in het snijden van de vloeren en je kan helemaal opnieuw beginnen met het leggen van de vloer. Het is een techniek die even duurt voordat je hem volledig blind kan leggen. Maar voor beginners is dit echt een master niveau om te leren. 

Je kunt er meerdere patronen mee maken

Wist je dat een visgraat vloer in meerdere patronen gelegd kan worden. Het ligt er natuurlijk aan wat de klant precies wil, maar in principe zijn er tien andere manier hoe je deze vloer kunt leggen. Bijvoorbeeld dat je de vloer legt in een patroon dat het lijkt schuine visgraat. Je kan ook ervoor kiezen om een normale vloer te doen met maar een aantal visgraat patronen er tussen. Er zijn hier veel mogelijkheden in en daar kun je ook leuk mee spelen als leggen. Je kan namelijk aan de klanten laten zien hoe het dan eruit komt te zien en je kan ook spelen met verschillende kleuren hout voor een dynamisch effect.

Verschillende soorten visgraat vloeren

Bij een visgraat vloer denk je meer aan het patroon wat deze vloer heeft. Maar je kan daarbij ook denken van wat voor soort materiaal is deze gemaakt. Een visgraat vloer is verkrijgbaar in eiken hout, laminaat, PVC vloer, een parket en nog veel meer. Dus er is voor ieder huis wel een optie om een visgraat vloer te leggen.

 

https://baxhouthandel.com/visgraat-vloer/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten