Wat moet ik doen als de cv ketel storing heeft?

VL wonen

Het geen dat de verwarming en de stroom reguliert in huis is de cv ketel. De cv ketel kan na 10 tot 15 erg verouderd zijn wat er voor kan zorgen dat je een hogere stroomrekening krijgt dan nodig is. Verouderde cv ketels verbruiken dan gewoon net iets meer omdat het meer moeite moet doen. Wanneer een cv ketel verouderd is kan er een cv ketel storing ontstaan. Die storingen kunnen in sommige gevallen zo opgelost worden en in andere gevallen moet er een specialist langs komen. Heb jij een cv ketel storing of een ander probleem aan de cv ketel? Neem dan contact op met YDR Installatietechniek. Ze staan 7 dagen in de week voor je klaar!

Wat moet ik doen bij een cv ketel storing?

Een storing in de cv ketel kan door verschillende oorzaken komen. Voordat er een specialist langs komt zijn er een aantal dingen die je kan doen om te kijken of de storing weer opheft en je gewoon weer verder kan met waar je mee bezig was. Wanneer je contact op neemt worden de volgende vragen gesteld: 

  • Vul de cv ketel bij als de druk te laag is

  • Brand de waakvlam?

  • Is er in de wijk een storing geweest of in de straat?

  • Zijn de stoppen doorgeslagen?

  • Heb je de aardlek gecontroleerd?

  • Is er een storingscode te zien op de cv ketel?

  • Als de cv ketel een reset knop heeft, dan kan je deze eerst resetten

Het is belangrijk dat deze dingen allemaal gecontroleerd worden en gedaan zijn, als er na al deze controles nog steeds niks veranderd en de storing blijft ontstaan? Dan komt er iemand langs om er naar te kijken. Soms kan het zijn dat de cv ketel op is en er een nieuwe geplaatst moet worden. Dit kan ook direct geregeld worden.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten