Wat mag niet ontbreken in je tuin?

Vooral in de zomermaanden is de tuin een plek waar we graag zitten. Lekker barbecueën of zonnebaden, alles is er mogelijk. Natuurlijk is het leuk en belangrijk om een gezellige plek te maken van de tuin. Wat mag er absoluut niet ontbreken in een gezellige tuin?

Fijne zithoek

Om lekker te kunnen ontspannen in je tuin, is het belangrijk om er een fijne zithoek of lounge set neer te zetten. Je kan op de stoel van je lounge set genieten van een boek in de zon of luisteren naar muziek. Ook is een lounge set een ideale plek om lekker met vrienden te kunnen zitten en te borrelen op een warme zomeravond. Een lounge set staat ook nog eens lekker knus als je het mooi aankleed met kussentjes en kaarsen. Kortom, een lounge set mag absoluut niet ontbreken in je tuin.

Afscherming

Als je in de tuin zit, wil je natuurlijk privacy hebben. Je wil niet continu door de buren aangestaard worden, of gestoord worden door mensen die langslopen en naar binnen kijken. Een mooie schutting is daarom een essentieel onderdeel dat niet mag ontbreken in je tuin. Je hebt schuttingen in allerlei soorten en maten. Tegen die schutting kan je ook planten laten groeien of verlichting ophangen. Op die manier wordt een schutting multifunctioneel en haal je er het beste uit. 

Verlichting

Ondanks dat de dagen in de zomer lang duren en het pas laat donker wordt, is goede verlichting in de tuin toch wel erg belangrijk. Zomeravonden kunnen nog lang warm zijn, waardoor je tot na middernacht nog graag buiten wil zitten. In het donker is dat niet zo gezellig en je ziet dan ook niet wat je doet. Verlichting is daarom essentieel. Een leuke terrashaard is erg sfeervol en zorgt ook voor wat warmte op de minder warme avonden. Daarnaast zijn er legio tuinlampen te vinden in de winkels. Fakkels en kaarsen geven juist een iets romantischere sfeer. Keuze genoeg dus, voor wat betreft de lampen voor in de tuin. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten