Drie tips om je interieur een boost te geven

Je huis is een plek waar je je fijn voelt. Het interieur is daarbij heel belangrijk. In principe kijk je er de hele dag tegenaan, dus je moet wel blij zijn met wat je ziet. Als dat niet het geval is, kan dat invloed hebben op je humeur. Welke tips kan je volgen om je interieur en daarbij dus ook je humeur een boost te geven?

Daglicht

Daglicht is een van de belangrijkste dingen om je een goed gevoel te geven. Zonlicht zorgt ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt, wat ook wel het geluksgevoel genoemd wordt. Het beste is om je bank in de buurt van het raam te plaatsen. Daarnaast is het handig om gordijnen te hebben die voldoende licht doorlaten. Om alle hoeken in de kamer voldoende licht te geven, kan je gebruik maken van spiegels. Wanneer je een spiegel op maat laat maken, past deze perfect in je huis en interieur en het zorgt ervoor dat je hele kamer verlicht wordt.

Planten

Het neerzetten van planten in je woning is een van de manieren om je interieur te boosten. Het geeft veel kleur en sfeer aan je interieur en het is ook nog eens goed voor je. Planten geven zuurstof af. Daarnaast zijn er enkele planten die de lucht zuiveren en zorgen voor een betere concentratie, zoals aloë vera of klimop. Al met al zijn planten dus erg goed om zowel je huis als je gevoel een boost te geven.

Opruimen

Het klinkt cliché maar het is wel waar. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Door je huis regelmatig op te ruimen en rommeltjes weg te stoppen, zorg je ervoor dat je huis een fijne plek blijft om in te wonen. Door veel rommel is het lastig om je rust te vinden en het overzicht te bewaren. Een beetje rommel is wel gezellig. Het geeft aan dat er geleefd wordt in huis en dat het geen museum of showroom is. Dat mag en is ook goed, maar het moet niet uit de hand lopen. Probeer dus met enige regelmaat een goede opruimbeurt te houden. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten