Hoe kies je eigenlijk de juiste eetkamerstoel?

Jouw eetkamerstoelen zijn belangrijke meubelstukken in jouw interieur. Niet alleen zit je er tijdens je ontbijt, lunch en diner op, ook zijn het echte blikvangers in jouw woon- of eetkamer. Daarnaast zul je ook op andere momenten wel eens aan de eetkamertafel te vinden zijn. Misschien spelen jullie graag een gezellig bordspelletje aan tafel? Heb jij er een thuiswerkplek gemaakt? Of zitten de kinderen er regelmatig te knutselen? Waar je de eetkamerstoelen ook voor gebruikt, het is belangrijk om de juiste stoel te kiezen. Maar hoe doe je dat? We geven je een paar tips.

Let op de afmetingen

Heb jij al een eettafel? Dan is het erg belangrijk om bij het uitkiezen van stoelen op de afmetingen van de tafel te letten. Zowel de zithoogte als de breedte van de stoelen moet afgestemd zijn op je tafel. Je wil de stoelen immers eenvoudig onder de tafel kunnen schuiven en niet met je benen vast komen te zitten onder het tafelblad. Ook moeten er voldoende stoelen naast elkaar aan tafel passen. Heb je nog geen eettafel? Dan kun je ook eerst jouw perfecte stoel uitkiezen en de tafel daarop aanpassen.

Overweeg verschillende materialen

Eetkamerstoelen komen niet alleen in verschillende afmetingen, maar ook in verschillende materialen. Er zijn veel stoffen fauteuils, maar kunststof, leren en houten stoelen zijn ook populair. Het materiaal bepaalt het uiterlijk van de stoel, maar ook het comfort en het gemak waarmee je het kunt schoonmaken. Zitten er bij jou vaak kleine kinderen aan tafel? Kies dan voor een materiaal, zoals leer of kunststof, dat je eenvoudig af kunt nemen. Hoef je hier geen rekening mee te houden? Dan creëer je met stoffen eetkamerstoelen een mooie warme sfeer. Of ga voor een landelijke stijl met houten stoelen. Uiteraard kun je de stoelen ook afstemmen op de woonaccessoires die in jouw huis staan.

Wel of geen armleuning?

Sommige eetkamerstoelen zijn voorzien van comfortabele armleuningen. Dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Armleuningen geven de fauteuil een luxe uitstraling en veel mensen vinden het heerlijk zitten. Het zorgt er tegelijkertijd wel voor dat de stoel breder is. Ook moet je rekening houden met de hoogte van de armleuning en de hoogte van jouw eettafel. 

Volg je gevoel

Bij het kiezen van eetkamerstoelen is het volgen van jouw gevoel het allerbelangrijkste. Kies stoelen waar jij je goed bij voelt en waar je elke dag met plezier op gaat zitten. Kun je niet kiezen? Een combinatie van verschillende stoelen of dezelfde stoelen in verschillende kleuren geeft een speels effect in jouw eetkamer. Hoe ziet jouw ideale eetkamerstoel eruit?

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten